Μικρά κέρδη σημείωσε το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, με το ταμπλό του όμως να είναι μικτό και τις συναλλαγές του επιλεκτικές σε μια συνεδρίαση που συνεχίστηκε η συσσώρευση. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη μόλις 0,08% στις 1.345,63 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 90 εκατ. ευρώ.

Η αγορά κινήθηκε για ακόμη μία ημέρα στα γνώριμα εδάφη πλησίον αλλά χαμηλότερα των 1.350 μονάδων, με τον γενικό δείκτη να ισορροπεί εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων και χαμηλού τζίρου. Προφανώς στο επίκεντρο τέθηκαν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν Μυτιληναίος και Τιτάν για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ και οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια δεν προσέθεσαν κάτι νέο.

Πήραν την σκυτάλη της ανόδου οι mega techs στη Wall Street

Οι πωλητές περιχαρακώθηκαν σε πολύ συγκεκριμένες μετοχές, αφήνοντας χώρο στους αγοραστές να τοποθετηθούν σε πλείστους δεικτοβαρείς τίτλους, επηρεάζοντας υπέρ τους ελαφρώς το ισοζύγιο. Ωστόσο, ο ρυθμός απουσίασε από την αγορά, η οποία απλά συντηρήθηκε σε ένα συγκεκριμένο εύρος, δίχως να επιβεβαιώνει ακόμη την αποφασιστικότητα για τις 1.350 μονάδες.

Είναι άλλωστε μια εικόνα που επικρατεί από χτες στην αγορά, η οποία επιδίδεται σε συντήρηση δυνάμεων. Και χωρίς κάποια διάθεση για βαθιά διόρθωση. Άλλωστε, η αγορά εισέρχεται σιγά σιγά στην περίοδο θερινής ραστώνης, με την πλειονότητα των τίτλων σε ιστορικά ή πολυετή υψηλά. Μια συσσώρευση που θα αποφορτίσει και τους ταλαντωτές ίσως αυξήσει τις πιθανότητες ανοδικής διάσπασης, δεδομένου του ότι το κλίμα είναι θετικό.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, στηλοβάτες του θετικού προσήμου ήταν τα κέρδη των Coca Cola, Σαράντη, Quest, Πειραιώς και Εθνικής, ενώ θετικά έκλεισαν και οι Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Λάμδα, Jumbo, Μυτιληναίος και ΓΕΚ Τέρνα. Από την άλλη, οι πιέσεις ήταν αυξημένες σε Cenergy, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Eurobank. Πτωτικά έκλεισαν και οι ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Autohellas, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών