Σταθερά στο γνώριμο έδαφος των τελευταίων ημερών κινείται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να ισορροπήσει εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων και χαμηλού τζίρου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,36% στις 1.349,87 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά προφανώς και αξιολογεί τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν Μυτιληναίος και Τιτάν για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ αναμένει και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια. Και τα δύο μέτωπα δεν έφεραν ή θα φέρουν κάποια αλλαγή στα μέχρι τώρα δεδομένα, εντούτοις θα επηρεάσουν τις κινήσεις πολλών ξένων, ειδικά εκείνων που θα πρέπει να συνυπολογίσουν και τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις, υπό την προοπτική η αμερικανική Federal Reserve να κάνει μια παύση στη νομισματική της σύσφιξη.

Παρόλα αυτά, το ΧΑ βρίσκει και πάλι τις στηρίξεις για να μείνει σε επαφή με τις 1.350 μονάδες, αν και τα επίπεδα δείχνει να είναι περισσότερο απαιτητικά από το αναμενόμενο. Μια συσσώρευση που θα αποφορτίσει και τους ταλαντωτές ίσως αυξήσει τις πιθανότητες ανοδικής διάσπασης, δεδομένου του ότι το κλίμα είναι θετικό.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς, Εθνική και Τέρνα Ενεργειακή οδηγούν την άνοδο, ενώ θετικά κινούνται οι Coca Cola, Jumbo, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Τιτάν, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Eurobank, Cenergy και Alpha Bank. Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι ΟΠΑΠ, Aegean, Βιοχάλκο, Quest, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, ΔΕΗ, Μυτιληναίος και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών