Μπορεί οι απεργίες της SAG-AFTRA και της WGA να έκλεισαν τις πόρτες των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών στούντιο, αλλά φαίνεται ότι άλλα εργοστάσια ονείρων έχουν κατακλυστεί από κίνηση: Tα γραφεία των πλαστικών χειρουργών.

Αυτή είναι η αρχή του άρθρου της Marie Lodi στο allure.com και συνεχίζει.

Οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ εξηγούν γιατί απεργούν: «Δεν είμαστε όλοι ο Τομ Κρουζ»

Τώρα για να είμαστε ξεκάθαροι, η συντριπτική πλειοψηφία των απεργών -ηθοποιοί και συγγραφείς- αγωνίζονται απλώς για δίκαιη αμοιβή και προστασία σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη βιομηχανία. Αλλά για ορισμένους σταρ που βρίσκονται εκτός συναγωνισμού διασημότητας, αυτή η στάση εργασίας έχει γίνει η τέλεια ευκαιρία για μια γρήγορη βλεφαροπλαστική, ώστε να φαίνονται πιο «ξεκούραστοι» όταν οι κάμερες αρχίσουν να γυρίζουν ξανά.

«Πραγματικά μεγάλη εισροή»

Η Catherine Chang, MD, πιστοποιημένη πλαστική χειρουργός στο Λος Άντζελες, λέει ότι έχει παρατηρήσει σημαντική αύξηση των ασθενών του Χόλιγουντ που κλείνουν ραντεβού για αισθητική χειρουργική.

Η έκρηξη, εξηγεί η Δρ Τσανγκ, άρχισε για πρώτη φορά τον Μάιο, περίπου την εποχή της έναρξης της απεργίας των συγγραφέων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι συγγραφείς καθώς και ορισμένοι παραγωγοί να τηλεφωνούν στο γραφείο της «για να κάνουν εργασίες πάνω τους», όπως χαρακτηριστικά λέει.

Μόλις ξεκίνησε η απεργία της SAG-AFTRA, μια «πραγματικά μεγάλη εισροή» ασθενών ηθοποιών άρχισαν να ζητούν ραντεβού. «Ήταν λίγο δύσκολο, αλλά προσπαθούμε να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους» λέει η Δρ Τσανγκ. «Καταλαβαίνουμε ότι συνήθως οι ηθοποιοί και οι άνθρωποι στο Χόλιγουντ δεν έχουν πραγματικά αυτή την ευκαιρία να πάρουν άδεια και οι άνθρωποι αξιοποιούν αυτόν τον χρόνο τώρα για να ικανοποιήσουν τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα».

Artwork: Roma Gavrilă / Behance

Το κερδισμένος χρόνος αποκατάστασης

Αυτά τα προσωπικά ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν μια ποικιλία επεμβάσεων στο πρόσωπο, όπως λίφτινγκ, άνω και κάτω βλεφαροπλαστική και ανόρθωση φρυδιών – τα είδη των επεμβάσεων που απαιτούν μια πιο συγκεκριμμένη περίοδο ανάρρωσης, λέει η Δρ Τσανγκ. Ο χρόνος αποκατάστασης που απαιτείται για τις χειρουργικές επεμβάσεις σώματος είναι πιο διακριτικός. Δεδομένου ότι μπορεί να καλυφθούν με ρούχα, μπορούν πραγματικά να γίνουν ανά πάσα στιγμή.

Η Δρ Τσανγκ λέει ότι αυτή η ζήτηση για χειρουργικές επεμβάσεις δεν αποτελεί μια «ξαφνική, ιδιόρρυθμη απόφαση» για τους ασθενείς της. »Νομίζω ότι το σκέφτονται εδώ και καιρό» λέει.

«Ξαφνικά, τους δίνεται αυτή η ευκαιρία του χρόνου, οπότε θα την εκμεταλλευτούν».

Και η απόφαση λαμβάνεται γρήγορα. Η Τσανγκ είχε έναν ασθενή στο Χόλιγουντ αυτόν τον μήνα που πέρασε από τη διαβούλευση για το λίφτινγκ προσώπου μέχρι τη χειρουργική επέμβαση σε δύο εβδομάδες, «κάτι που είναι πολύ άμεσο» λέει. «Αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό θα διαρκέσει η απεργία, οπότε θέλουν να δράσουν γρήγορα».

Το ίδιο συνέβη και στην πανδημία

Η τελευταία φορά που ο κλάδος της πλαστικής χειρουργικής είδε τόσο μεγάλη απροσδόκητη έκρηξη ήταν κατά τη διάρκεια του αρχικού αποκλεισμού της πανδημίας του covid. Οι άνθρωποι περνούσαν περισσότερο χρόνο σε κλήσεις Zoom, κοιτάζοντας τα πρόσωπά τους και βρίσκοντας πράγματα που ήθελαν να διορθώσουν, αλλά ακόμα περισσότερο από αυτό – είχαν την ευκαιρία να κάνουν απλά «κάμερα off» κατά τη διάρκεια μιας περιόδου επούλωσης μετά την επέμβαση.

Ο Ben Talei, MD, πιστοποιημένος πλαστικός χειρουργός προσώπου στο Μπέβερλι Χιλς, λέει ότι η τρέχουσα ζήτηση στο ιατρείο του είναι παρόμοια με εκείνη κατά τη διάρκεια του πανδημικού αποκλεισμού, όταν το τηλέφωνο χτυπούσε ασταμάτητα. «Είναι ακριβώς όπως με τον covid, όταν είχαμε έναν τόνο κλήσεων και οι άνθρωποι περίμεναν μια ή δύο εβδομάδες για να δουν αν θα υπάρξει κάποια κίνηση λέει.

Artwork: Roma Gavrilă / Behance

Το περίμεναν

Τώρα, ο Dr Talei λέει ότι «ένα κάρο άνθρωποι υψηλού στάτους» προσπαθούν να κλείσουν τις επεμβάσεις τους, μερικοί μάλιστα τηλεφωνούν την τελευταία στιγμή τις Παρασκευές και τα Σάββατα, όταν κανονικά έχει ρεπό.

«Οι ηθοποιοί άρχισαν να μου τηλεφωνούν αμέσως μόλις ξεκίνησε η απεργία των συγγραφέων, επειδή ήξεραν την εξέλιξη» λέει ο Talei. «Είχα ένα ζευγάρι που κατέθεσε πραγματικά προκαταβολές για χειρουργική επέμβαση και είχε έτοιμη την ημερομηνία σε περίπτωση που προχωρούσαν και οι ηθοποιοί σε απεργία».

Τόσο ο Dr. Chang όσο και ο Dr. Talei αναφέρουν αύξηση κατά 30 τοις εκατό των αιτήσεων για ραντεβού από την έναρξη των απεργιών.

Ποιος είναι ο χρόνος ανάρρωσης;

Όσον αφορά τον χρόνο ανάρρωσης, η ανόρθωση των ματιών μπορεί να επουλωθεί σε πέντε ή έξι ημέρες, ενώ το λίφτινγκ προσώπου διαρκεί περισσότερο. Σύμφωνα με τον Jason Diamond, MD, πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό προσώπου στο Μπέβερλι Χιλς, ο οποίος είδε τη ζήτηση να κορυφώνεται όταν η Συντεχνία Συγγραφέων της Αμερικής ξεκίνησε την απεργία, στις 2 Μαΐου, οι ασθενείς μπορούν συνήθως να αναρρώσουν από ένα λίφτινγκ προσώπου σε δύο εβδομάδες.

Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν τέσσερις έως έξι εβδομάδες για να είναι εντελώς μη ανιχνεύσιμη η χειρουργική επέμβαση και να είναι έτοιμοι για τις κάμερες.

Αν οι ηθοποιοί και οι συγγραφείς δεν πετύχουν δίκαια συμβόλαια, είναι δύσκολο να πούμε ότι η απεργία στο Χόλιγουντ θα έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα -παρόλα αυτά, κάποιοι θα έχουν δώσει λύση σε μερικά πολύ προσωπικά τους «προβλήματα».

*Με στοιχεία από allure.com

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus