Περισσότερες από 40 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 5 έχει πουλήσει η Sony, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, επικαλούμενη την ελάφρυνση των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας, σύμφωνα με το Reuters.

«Χρειάστηκαν μήνες για να ομαλοποιηθεί η αλυσίδα εφοδιασμού, ώστε να έχουμε τα αποθέματα για να συμβαδίσουμε με τη ζήτηση», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Interactive, Τζιμ Ράιαν, σε ανάρτησή του.

Sony: Tινάζει την μπάνκα με οδηγό το playstation

«Τώρα η αγορά του PS5 είναι καλά εφοδιασμένη και βλέπουμε ότι η συσσωρευμένη ζήτηση επιτέλους ικανοποιείται», πρόσθεσε.

Ολοταχώς προς ρεκόρ πωλήσεων

Ο ιαπωνικός όμιλος τεχνολογίας και ψυχαγωγίας αναμένει να πουλήσει 25 εκατομμύρια μονάδες PS5 φέτος, κάτι που θα αποτελούσε ρεκόρ για οποιαδήποτε συσκευή PlayStation.

Η εταιρεία έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια κονσόλες PS5 από το ντεμπούτο της παιχνιδομηχανής τον Νοέμβριο του 2020, όπως αναφέρει το Yahoo. Περίπου 8 εκατομμύρια μονάδες έχουν πωληθεί από την αρχή του έτους.

Το PS5 έφτασε τα 10 εκατομμύρια στους πρώτους οκτώ μήνες κυκλοφορίας του. Ωστόσο, είχε επίσης το πλεονέκτημα ότι κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν πολλοί άνθρωποι έμεναν στο σπίτι.

Η εταιρεία είχε πουλήσει πάνω από 117 εκατομμύρια PS4 μέχρι τις του 2022 και σχεδόν 157 εκατομμύρια PS2 το 2013. Η Nintendo, εν τω μεταξύ, είχε πουλήσει σχεδόν 123 εκατομμύρια Switches μέχρι το τέλος του 2022.

Sony PS5 vs Xbox

Kαθώς η μάχη των κονσολών παιχνιδιών επόμενης γενιάς κορυφώνεται, τα έσοδα από τoυ Xbox σημειώνουν μια τεράστια βουτιά της τάξης του13%, σύμφωνα με τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου της Microsoft.

Η πτώση των πωλήσεων Xbox ήταν εμφανής και στα προηγούμενα τρίμηνα, με μείωση 13% και 30% το β’ και το γ’ τρίμηνο αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης