Την τελευταία ημέρα της εβδομάδας επέλεξε τελικά το ελληνικό χρηματιστήριο να διορθώσει και να πάρει μέρος των κερδών του Ιουλίου, με τις πιέσεις στο μεγαλύτερο μήκος του ταμπλό να αυξάνονται σταδιακά. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,21% στις 1.329,36 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 40 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Διορθώνουν σήμερα μετά τα ισχυρά κέρδη της Πέμπτης

Αναμενόμενη διόρθωση

Πολλοί συμμετέχοντες στην αγορά ανέμεναν μία διόρθωση μετά και την αδυναμία που παρατηρήθηκε αυτήν την εβδομάδα, με την κόπωση των αγοραστών να ήταν εμφανής. Αλλά αυτή η διόρθωση, ακόμη και αν χαλάσει τα βραχυπρόθεσμα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν απειλεί επουδενί την bull market στην οποία βρίσκεται το ΧΑ από τον Οκτώβριο του 2022 και προφανώς θα κορυφωθεί με την έλευση της επενδυτικής βαθμίδας.

Όπως σχολιάζουν επίσης εγχώριοι αναλυτές, οι διορθωτικές πιέσεις της αγοράς δεν συνδέονται με αλλαγές στο κλίμα, παρά μόνο στην κατοχύρωση κερδών που ομολογουμένως είναι πολύ ελκυστικά για να μείνουν σε μια αγορά που μπαίνει στην καρδιά της θερινής ραστώνης. Και αυτές οι κατοχυρώσεις θα έχουν όρια, αφού ουδείς θέλει να μείνει έξω από τη Λ. Αθηνών με την έλευση της επενδυτικής βαθμίδας, αφού από το τέλος του καλοκαιριού η χώρα θα μετρά αντίστροφα για την πολυπόθητη ανακοίνωση.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρές είναι οι πιέσεις που δέχονται οι Aegean, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Πειραιώς, Βιοχάλκο και Τιτάν, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφουν και οι Σαράντης, Εθνική, Eurobank, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, Quest, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΔΕΗ και Autohellas. Σε αρνητικά εδάφη και οι Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Cenergy, ενώ η ΕΥΔΑΠ ενισχύεται κατά 1,18%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών