Στο 0,40% μάζεψε στο τέλος τις απώλειές του ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας, αν και διολίσθησε έως και το -2,4% ενδοσυνεδριακά, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας προσάρμοσε τη στάση της σχετικά με την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων.
Οι δείκτες
Ο ιαπωνικός δείκτης αναφοράς έκλεισε την ημέρα με πτώση 0,4% στις 32.759,23 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε μικρότερες απώλειες 0,2%, κλείνοντας στις 2.290,61 μονάδες.
Η αλλαγή της εικόνας ήρθε από τις μετοχές των ιαπωνικών τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών εταιρειών που σημείωσαν άνοδο μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Μεταξύ των μεγάλων τραπεζών, η Mitsubishi UFJ Financial Group ηγήθηκε των κερδών του κλάδου και σημείωσε άνοδο 4,63%, ενώ η Sumitomo Mitsui Financial Group ενισχύθηκε 3,96% και η Mizuho Financial Group κέρδισε 4,16%.
Η BOJ διατήρησε επίσης το επιτόκιο αναφοράς της στο -0,1%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Επίσης, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να επιτρέπει στις αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων να κυμαίνονται στο εύρος περίπου συν και πλην 0,5%.
Ωστόσο, θα “διεξάγει τον έλεγχο της καμπύλης αποδόσεων με μεγαλύτερη ευελιξία, θεωρώντας τα ανώτερα και κατώτερα όρια του εύρους ως αναφορές, όχι ως άκαμπτα όρια, στις πράξεις της αγοράς της”.
Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,7% και έκλεισε στις 7.403,6 μονάδες, καθώς οι λιανικές πωλήσεις της χώρας υποχώρησαν κατά 0,8% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, χαμηλότερα από τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters ότι ο αριθμός των λιανικών πωλήσεων θα παραμείνει αμετάβλητος σε σχέση με πέρυσι.
Οι αγορές της Νότιας Κορέας ήταν μικτές, με τον Kospi να υποχωρεί κατά 0,12% και τον Kosdaq να σημειώνει άνοδο 3,39%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,32%, ενώ ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 1,7% και ο Shenzhen Component κέρδισε 1,66%.
Μάκρο
Στα μάκρο της ημέρας, η συνολική βιομηχανική παραγωγή της Νότιας Κορέας αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο, σημειώνοντας απότομη πτώση από την αύξηση 1,3% που σημειώθηκε τον Μάιο. Η παραγωγή από την εξορυκτική και τη μεταποιητική βιομηχανία μειώθηκε σε σύγκριση με τον Μάιο, με τη μεταποιητική βιομηχανία να σημειώνει μείωση 1,1% σε μηνιαία βάση.
Ωστόσο, η παραγωγή από τον κλάδο των υπηρεσιών και τον κλάδο της δημόσιας διοίκησης αυξήθηκε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας αύξηση 0,5% και 3,1% αντίστοιχα. Σε ετήσια βάση, η συνολική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,1%, σε σύγκριση με την πτώση 0,9% τον Μάιο.
Latest News
Παίρνει ώθηση από την Broadcom η Wall Street
Το πρόσφατο ράλι ανόδου έχει πυροδοτήσει ορισμένες ανησυχίες για μια υπερτιμημένη αγορά που τροφοδοτείται από το μετεκλογικό κλίμα
Κινήσεις χαμηλού ρίσκου στο ΧΑ - Στηρίζουν ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο
Ωστόσο ουδείς αμφισβητεί ότι ο Γενικός Δείκτης βλέπει με μεγαλύτερες προσδοκίες τις 1.500 μονάδες
Συνεχίζει τις σταθεροποιητικές κινήσεις το ΧΑ, στηρίζει η ΕΛΧΑ
Η αγορά αναμένει τώρα την ομιλία του πρωθυπουργού την Κυριακή
Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, προβληματίζουν τα οικονομικά στοιχεία
Απογοήτευσαν Γερμανία και Βρετανία
Κινεζικές πιέσεις δέχτηκαν οι αγορές της Ασίας, εξαίρεση ο Kospi της Νότιας Κορέας
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,83%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έχασε 2,37% και έκλεισε στις 3.933,18 μονάδες
Κοντά σε ρεκόρ 50 ετών η τιμή του καφέ - Θα πάρει χρόνια για να πέσει, λένε οι ειδικοί
Η τελευταία φορά που η τιμή των κόκκων Arabica διαμορφώθηκε τόσο υψηλά ήταν το 1977 όταν το χιόνι κατέστρεψε μεγάλες εκτάσεις φυτειών της Βραζιλίας
Προσγείωσε ο... Τραμπ τη Wall Street
Oι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν με απώλειες, στη σκιά των στοιχείων που έδειξαν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζονται
Το ξέφρενο ράλι της αμερικανικής αγοράς εγκυμονεί νέους κινδύνους - Καμπανάκι από Economist
Γιατί οι επενδυτές στις ΗΠΑ που αγοράζουν τα πιο κερδοσκοπικά νέα προϊόντα είναι πιθανό να καταλήξουν απογοητευμένοι
«Τρελάθηκαν» τα νούμερα στη Wall Street - Το ράλι και οι εταιρείες που σαρώνουν... [γραφήματα]
Ο ΟΤ παρουσιάζει σήμερα τις εταιρείες με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά το πρόσφατο ράλι των αγορών, ειδικά στις ΗΠΑ
Πτωτικά λόγω κατοχύρωσης κερδών ο χρυσός
Ο χρυσός σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 6 Νοεμβρίου νωρίτερα στη συνεδρίαση