Στο 0,40% μάζεψε στο τέλος τις απώλειές του ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας, αν και διολίσθησε έως και το -2,4% ενδοσυνεδριακά, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας προσάρμοσε τη στάση της σχετικά με την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων.

Οι δείκτες

Ο ιαπωνικός δείκτης αναφοράς έκλεισε την ημέρα με πτώση 0,4% στις 32.759,23 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε μικρότερες απώλειες 0,2%, κλείνοντας στις 2.290,61 μονάδες.

Η αλλαγή της εικόνας ήρθε από τις μετοχές των ιαπωνικών τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών εταιρειών που σημείωσαν άνοδο μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Μεταξύ των μεγάλων τραπεζών, η Mitsubishi UFJ Financial Group ηγήθηκε των κερδών του κλάδου και σημείωσε άνοδο 4,63%, ενώ η Sumitomo Mitsui Financial Group ενισχύθηκε 3,96% και η Mizuho Financial Group κέρδισε 4,16%.

Η BOJ διατήρησε επίσης το επιτόκιο αναφοράς της στο -0,1%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Επίσης, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να επιτρέπει στις αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων να κυμαίνονται στο εύρος περίπου συν και πλην 0,5%.

Ωστόσο, θα “διεξάγει τον έλεγχο της καμπύλης αποδόσεων με μεγαλύτερη ευελιξία, θεωρώντας τα ανώτερα και κατώτερα όρια του εύρους ως αναφορές, όχι ως άκαμπτα όρια, στις πράξεις της αγοράς της”.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,7% και έκλεισε στις 7.403,6 μονάδες, καθώς οι λιανικές πωλήσεις της χώρας υποχώρησαν κατά 0,8% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, χαμηλότερα από τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters ότι ο αριθμός των λιανικών πωλήσεων θα παραμείνει αμετάβλητος σε σχέση με πέρυσι.

Οι αγορές της Νότιας Κορέας ήταν μικτές, με τον Kospi να υποχωρεί κατά 0,12% και τον Kosdaq να σημειώνει άνοδο 3,39%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,32%, ενώ ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 1,7% και ο Shenzhen Component κέρδισε 1,66%.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η συνολική βιομηχανική παραγωγή της Νότιας Κορέας αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο, σημειώνοντας απότομη πτώση από την αύξηση 1,3% που σημειώθηκε τον Μάιο. Η παραγωγή από την εξορυκτική και τη μεταποιητική βιομηχανία μειώθηκε σε σύγκριση με τον Μάιο, με τη μεταποιητική βιομηχανία να σημειώνει μείωση 1,1% σε μηνιαία βάση.

Ωστόσο, η παραγωγή από τον κλάδο των υπηρεσιών και τον κλάδο της δημόσιας διοίκησης αυξήθηκε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας αύξηση 0,5% και 3,1% αντίστοιχα. Σε ετήσια βάση, η συνολική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,1%, σε σύγκριση με την πτώση 0,9% τον Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές