Ανακοίνωση εξέδωσε η  ΔΕΗ αναφορικά με τα δημοσιεύματα (είχε γράψει σχετικά και ο ot.gr) που ήθελαν την εταιρεία να εκδηλώνει ενδιαφέρον για την εξαγορά της αλυσίδας λιανικής πώλησης Κωτσόβολος.

ΔΕΗ: Ενδιαφέρον για απόκτηση της αλυσίδας Κωτσόβολος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προσώρας η ΔΕΗ δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση εξαγοράς για την Κωτσόβολος. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για επαναπροσδιορισμό των εμπορικών της δραστηριοτήτων, δυνητικές συνεργασίες ή τυχόν εξαγορές εξετάζονται από την εισηγμένη.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΔΕΗ Α.Ε. (“ΔΕΗ”), σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα περί πιθανού ενδιαφέροντος της ΔΕΗ για την εξαγορά της “Κωτσόβολος”, διευκρινίζει ότι δεν έχει καταθέσει οποιαδήποτε πρόταση για την εξαγορά της εν λόγω εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση, ένας από τους πυλώνες του Στρατηγικού Πλάνου της ΔΕΗ , το οποίο παρουσιάστηκε στην επενδυτική κοινότητα στο πλαίσιο της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου το Νοέμβριο του 2021, είναι και ο επαναπροσδιορισμός των εμπορικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, τοποθετώντας τον πελάτη στο επίκεντρο της προσοχής της, παρέχοντας νέα προϊόντα και ανταγωνιστικά τιμολόγια.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ εξετάζει πιθανούς τρόπους για την επίτευξη του σκοπού αυτού ή οποία μπορεί να περιλαμβάνει και συνεργασίες ή/και τυχόν εξαγορές».

Κωτσόβολος: Αυξάνεται ο αριθμός των «μνηστήρων»

Λιανική

Η ΔΕΗ τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει ξεκινήσει το μετασχηματισμό της σε έναν σύγχρονο ενεργειακό όμιλο, πρωταγωνιστή στην πράσινη μετάβαση.

Επιπλέον, στα πρότυπα και άλλων ευρωπαϊκών utilities εισέρχεται δυναμικά στη λιανική επιδιώκοντας την παροχή ενεργειακών υπηρεσιών.

Στην κάθοδο της προς τους οικιακούς καταναλωτές και μικρούς επιχειρηματίες ξεκίνησε και χτίζει νέα καταστήματα, ενώ αναπτύσσει και το franchise με το brand της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις