Μικρές διακυμάνσεις και ήπια κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με τα εταιρικά αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο και να επηρεάζουν θέσεις ενόψει του κλεισίματος του Ιουλίου.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,09% στις 35.492 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,12% στις 4.587 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,29% στις 14.358 μονάδες.

Ο S&P 500 έχει βάλει πλώρη για τον πεμπτο συνεχόμενο ανοδικό του μήνα, καθώς μέχρι τώρα κερδίζει 3%, όπως και ο Nasdaq, ο οποίος ενισχύεται κατά 3,8%. Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 3,1% τον Ιούλιο, τον μήνα που έκανε 13 ημέρες συνεχούς ανόδου, το μεγαλύτερο σερί από το 1987.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Hasbro κερδίζει 3,6%, αφού η Bank of America αναβάθμισε τη μετοχή σε αγορά, από ουδέτερη. Η Bank of America δήλωσε ότι η εταιρεία θα πρέπει να ξεπεράσει τις προσδοκίες για τα κέρδη όταν θα παρουσιάσει την Πέμπτη, δεδομένης της ισχυρής ζήτησης για το σετ Magic Lord of the Rings.

«Αυτή η ανοδική αγορά δεν είναι πλέον απλώς μια ιστορία μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Ένα νέο κεφάλαιο διευρυνόμενης συμμετοχής έχει αναπτυχθεί», δήλωσε ο Adam Turnquist, επικεφαλής τεχνικός στρατηγικός στην LPL Financial. «Τα σχετικά ανθεκτικά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, η υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων και οι προσδοκίες για το τέλος της εκστρατείας αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve έχουν υποστηρίξει μια αξιοσημείωτη επέκταση στο εύρος της αγοράς από τις αρχές Ιουνίου».

Οι επενδυτές έχουν γίνει όλο και πιο αισιόδοξοι για τις προοπτικές ενός σεναρίου ήπιας προσγείωσης τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν συνεχιζόμενη ισχύ στην αγορά εργασίας, ενώ μειώνεται ο πληθωρισμός και τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου συνεχίζουν να έρχονται καλύτερα από τα αναμενόμενα.

«Περιμέναμε ότι οι εταιρείες θα ξεπεράσουν τον χαμηλό πήχη», δήλωσε ο David Kostin της Goldman Sachs. «Μέχρι στιγμής το 55% των εταιρειών έχουν ξεπεράσει τις συναινετικές εκτιμήσεις, πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street