Το ορόημο των 10.000 πωλήσεων θα μπορούσε να ξεπεράσει φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της η Lamborghini, καθώς η εταιρεία κατασκευής πολυτελών σπορ αυτοκινήτων ανακοίνωσε αύξηση των κερδών και των εσόδων της για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η ιταλική μάρκα, πούλησε 5.341 αυτοκίνητα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου, σημειώνοντας αύξηση 4,9% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η μεγαλύτερη μεμονωμένη αγορά της, με 1.625 παραδόσεις, σύμφωνα με το Reuters.

Lamborghini: Tεράστια ζήτηση για το «θηρίο» των 1.000 ίππων [εικόνα]

Εφικτός στόχος

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Stephan Winkelmann δήλωσε ότι δεν είναι εύκολο να γίνουν προβλέψεις λόγω των αβεβαιοτήτων της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων υλών, αλλά πρόσθεσε ότι η πώληση 10.000 αυτοκινήτων φέτος είναι ένας «εφικτός στόχος».

«Δεν είναι κάτι που είμαστε υποχρεωμένοι να επιτύχουμε, αλλά είναι σημαντικό να δείξουμε πόσο υγιής είναι η εταιρεία μας», τόνισε ο Winkelmann.

Κέρδη ρεκόρ

Υποστηριζόμενη από την επιτυχία του SUV Urus, το οποίο κοστίζει περίπου 200.000 ευρώ (219.900 δολάρια), η Lamborghini έχει επεκτείνει τα τελευταία χρόνια την παραγωγή της, βασιζόμενη στη σταθερή ζήτηση από τους πλούσιους λάτρεις των αυτοκινήτων. Το 2022 παρέδωσε πάνω από 9.200 οχήματα.

Η ανταγωνίστρια Ferrari, της οποίας η έδρα βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 40 χιλιομέτρων, παρέδωσε περισσότερα από 13.200 αυτοκίνητα πέρυσι.

Κατά το πρώτο εξάμηνο, τα έσοδα της Lamborghini αυξήθηκαν κατά 6,7% σε 1,42 δισ. ευρώ και τα λειτουργικά της κέρδη «είδαν» αύξηση  ρεκόρ 7,2% στα 456 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

Η Lamborghini επενδύει 1,9 δισ. ευρώ για τη στροφή της σε υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζει να λανσάρει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο το 2028 – τρία χρόνια μετά το πρώτο που υποσχέθηκε η Ferrari – και θα ακολουθήσει μια έκδοση της Urus με μπαταρία το 2029.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε εκεί τη σωστή στιγμή, όταν ξέρουμε ότι είμαστε στα καλύτερά μας και η αγορά είναι έτοιμη», ανέφερε ο Winkelmann.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή