Μέτρα για τη βελτίωση των υπηρεσιών ταξί εισηγήθηκε την Τρίτη η ιταλική κυβέρνηση, αφού η αντιμονοπωλιακή αρχή της χώρας (AGCM) ανακοίνωσε ότι εξετάζει τα προβλήματα που ανέφεραν τουρίστες και κάτοικοι μεγάλων πόλεων.

Ιταλία: Γυρίζει την πλάτη στην Κίνα και στις επενδύσεις της

Σύμφωνα με το Reuters, τους τελευταίους μήνες έχουν πολλαπλασιαστεί οι αναφορές για σοβαρές ελλείψεις ταξί σε πόλεις όπως η Ρώμη, οι οποίες οφείλονται στη μακροχρόνια αποτυχία να αυξηθεί ο αριθμός των αδειών παρά την αλματώδη αύξηση της ζήτησης.

Οι υπουργοί παρακινήθηκαν να αναλάβουν δράση, καθώς το ζήτημα γίνεται επιτακτικό σε μια χώρα όπου ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας και οι επερχόμενες εκδηλώσεις αναμένεται να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες από ποτέ τα επόμενα χρόνια.

Οι προτάσεις

Τα τοπικά συμβούλια θα μπορούν να χορηγούν πρόσθετες άδειες ταξί σε υφιστάμενους κατόχους αδειών, σύμφωνα με τις προτάσεις του υπουργού Μεταφορών Matteo Salvini και του υπουργού Βιομηχανίας Adolfo Urso.

Τα μέτρα, εάν εφαρμοστούν, θα μπορούσαν να αυξήσουν τον αριθμό των οδηγών ταξί και να επιτρέψουν στους υφιστάμενους κατόχους αδειών να αποζημιωθούν για τον αυξημένο ανταγωνισμό που είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν.

Θα μπορούσε επίσης να παρασχεθεί πρόσθετη στήριξη στους οδηγούς ταξί που επιθυμούν να ανταλλάξουν ένα παλιό όχημα με ένα πιο οικολογικό ηλεκτρικό ή υβριδικό ταξί, δήλωσαν οι υπουργοί.

Προβλήματα

Οι οδηγοί ταξί αποτελούν ισχυρό λόμπι στην Ιταλία. Εν μέρει μέσω επιθετικών απεργιακών κινητοποιήσεων, έχουν στο παρελθόν αντισταθεί στις προσπάθειες της τοπικής και εθνικής κυβέρνησης να αυξήσει τον ανταγωνισμό.

Κατάφεραν να περιορίσουν το εύρος των δραστηριοτήτων της Uber στη χώρα, λέγοντας ότι αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των πελατών.

Η αντιμονοπωλιακή υπηρεσία AGCM της Ιταλίας δήλωσε ότι αρκετά κρίσιμα ζητήματα έχουν ανακύψει στη Ρώμη, καθώς και στο Μιλάνο και τη Νάπολη, με προβλήματα για τους πελάτες που σχετίζονται με τους χρόνους αναμονής, την αποδοχή πληρωμών με κάρτα και την ορθή χρήση των ταξίμετρων.

Η αρχή ζήτησε στοιχεία σχετικά για τον κλάδο, όπως τον αριθμό των διαθέσιμων αδειών και αυτοκινήτων από τις εταιρείες ταξί και από τους δήμους των τριών εν λόγω πόλεων.

Προς θεαματική αύξηση των επισκεπτών

Η Ρώμη αναμένει ένα τεράστιο κύμα επισκεπτών το 2025, όταν οι Ρωμαιοκαθολικοί γιορτάζουν το Άγιο Έτος και η ιταλική πρωτεύουσα διεκδικεί επίσης να φιλοξενήσει την παγκόσμια έκθεση Expo 2030.

Το Μιλάνο και το ορεινό θέρετρο Cortina d’Ampezzo θα διοργανώσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2026.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Tesla: Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck μπροστά στην άμμο, το χιόνι και τις ανακλήσεις
Διεθνή |

Άμμος, χιόνι και ανακλήσεις - Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck της Tesla

Για τον Ίλον Μασκ, ο μοναδικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου δημιουργούσε τεράστια προβλήματα με την κλιμάκωση της παραγωγής - Δεν είναι τυχαίο πως σχολίασε: «Σκάψαμε τον δικό μας τάφο με το Cybertruck»