Διπλασιασμό των κερδών πρώτου τριμήνου ανακοίνωσε η Toyota την Τρίτη, βοηθούμενη από την αύξηση των πωλήσεων και του όγκου παραγωγής, καθώς και από το ασθενέστερο γεν, σύμφωνα με το Reuters.

«Ο όγκος πωλήσεων σε όλες τις περιοχές αυξήθηκε σε σύγκριση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, λόγω των προσπαθειών βελτίωσης της παραγωγικότητας που έγιναν από κοινού με τους προμηθευτές», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Lamborghini: Ετοιμη να σπάσει το φράγμα των 10.000 πωλήσεων

Διπλάσια κέρδη

Η αυτοκινητοβιομηχανία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως δήλωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη για το τρίμηνο έως τον Ιούνιο ανήλθαν σε 1,12 τρισεκατομμύρια γεν (7,85 δισ. δολάρια), σημειώνοντας αύξηση 94% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση για κέρδη ύψους 945,22 δισ. γεν σε δημοσκόπηση 10 αναλυτών της Refinitiv.

Πέρυσι τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 578,66 δισ. γεν το πρώτο τρίμηνο.

Η Toyota διατήρησε την πρόβλεψή της για κέρδη 3,0 τρισ. γεν για το τρέχον έτος, καθώς οι συνθήκες που αντιμετωπίζει δεν έχουν αλλάξει σημαντικά σε σχέση με τρεις μήνες νωρίτερα.

Η πρόβλεψη αυτή συγκρίνεται με τη μέση πρόβλεψη 23 αναλυτών για 3,6 τρισεκατομμύρια γεν. Η Toyota δήλωσε ότι μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο αναθεώρησης μετά τα εξαμηνιαία αποτελέσματά της.

Στροφή στην ηλεκτροκίνηση

Τα κέρδη της Τρίτης είναι τα πρώτα του ιαπωνικού γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας από τότε που παρουσίασε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση, καθώς και να περιγράψει λεπτομερώς τη στρατηγική της για το υδρογόνο.

Η Toyota δήλωσε ότι πούλησε περίπου 2,53 εκατομμύρια πολυτελή αυτοκίνητα το α τρίμηνο, αυξημένα κατά 8,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, με περίπου το 34% από αυτά να είναι υβριδικά.

Επιπλέον, τα λειτουργικά κέρδη στην Ιαπωνία υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 700,7 δισ. γεν, αποτελώντας πάνω από το 60% των συνολικών κερδών της εταιρείας, καθώς οι πωλήσεις οχημάτων αυξήθηκαν.

Οι μετοχές της Toyota, οι οποίες σημείωναν άνοδο 1,15% λίγο πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, διεύρυναν τα κέρδη τους αμέσως μετά και σημείωναν άνοδο 2,6% στα 2.448 γεν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή