Ισχυρές πιέσεις δέχονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, με τους επενδυτές να αποτυπώνουν τις ανησυχίες τους για τις προεκτάσεις της υποβάθμισης των ΗΠΑ από τον οίκο Fitch, αναμένοντας επίσης και τα νέα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 1%, με όλους τους τομείς του να βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,84% στις 7.601 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 1,27% στις 16.034 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 1,05% στις 7.328 μονάδες.

Κλυδώνισε και τις ασιατικές αγορές η υποβάθμιση των ΗΠΑ

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings μείωσε την Τρίτη τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των Ηνωμένων Πολιτειών σε ΑΑ+ από ΑΑΑ, επικαλούμενος τη διάβρωση της διακυβέρνησης και την αναμενόμενη δημοσιονομική επιδείνωση κατά τα επόμενα τρία χρόνια. Ο οίκος έκανε λόγο για ακροβασία στην Ουάσιγκτον γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους νωρίτερα φέτος.

«Οι επανειλημμένες πολιτικές αντιπαραθέσεις για το όριο του χρέους και τα ψηφίσματα της τελευταίας στιγμής έχουν διαβρώσει την εμπιστοσύνη στη δημοσιονομική διαχείριση», δήλωσε η Fitch.

Την ίδια ώρα, η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης την Πέμπτη, όταν θα πραγματοποιήσει την επόμενη συνεδρίαση πολιτικής. Η κίνηση θα σηματοδοτήσει τη 14η συνεχόμενη άνοδό της καθώς ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει υψηλός, έχοντας υποχωρήσει ελαφρώς στο 7,9% τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές