Τίτλοι θεωρούνται πλέον ορισμένα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης σύμφωνα με απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου, όπως αναφέρει το CNBC.

Τα κρυπτονομίσματα θεωρούνται τίτλοι ανεξάρτητα από τον τρόπο πώλησης τους, ήταν η ετυμηγορία ενός ομοσπονδιακού δικαστή του Μανχάταν, επιτρέποντας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ασκήσει κατηγορίες κατά της Terraform Labs και του ιδρυτή της Do Kwon.

Worldcoin: Χιλιάδες άνθρωποι σκάναραν τα μάτια τους για δωρεάν κρυπτονομίσματα

Απόφαση σταθμός

Η απόφαση που εκδόθηκε από τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ, Jed Rakoff έρχεται σε αντίθεση με μια προηγούμενη  του ίδιου περιφερειακού δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία το Ripple, ένα άλλο κρυπτονόμισμα, δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ως τίτλος  σε όλες τις περιστάσεις.

Η Kwon και η Terraform Labs κατηγορούνται ότι διέπραξαν μια τεράστια απάτη σε επενδυτές μέσω της μη καταχωρημένης προσφοράς και πώλησης πολλαπλών κρυπτογραφικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του Luna και ενός σταθερού νομίσματος που ονομάζεται TerraUSD.

«Το Δικαστήριο αρνείται να κάνει διάκριση μεταξύ αυτών των κερμάτων με βάση τον τρόπο πώλησής τους, έτσι ώστε τα κέρματα που πωλούνται απευθείας σε θεσμικούς επενδυτές να θεωρούνται τίτλοι και αυτά που πωλούνται μέσω συναλλαγών δευτερογενούς αγοράς σε ιδιώτες επενδυτές να μην θεωρούνται», είπε ο Rakoff σχετικά με την προηγούμενη απόφαση. «Με αυτόν τον τρόπο, το Δικαστήριο απορρίπτει την προσέγγιση που υιοθετήθηκε πρόσφατα από άλλο δικαστή αυτής της περιφέρειας σε παρόμοια υπόθεση», πρόσθεσε στην ετυμηγορία του.

Η SEC έχει κινηθεί νομικά κατά πολλών ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης  για την υποτιθέμενη μη καταχωρημένη προσφορά και πώληση τίτλων, συμπεριλαμβανομένων των Coinbase, Gemini και Genesis.

Η G20

Εν τω μεταξύ, οι κανόνες που έχουν συμφωνηθεί παγκοσμίως δεν αφήνουν στις εταιρείες κρυπτονομισμάτων άλλη επιλογή παρά να εισαγάγουν βασικές δικλείδες ασφαλείας, σύμφωνα με το Συμβούλιο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας της G20.

Το FSB δημοσίευσε τις τελικές συστάσεις του, σχετικά με την εποπτεία των εταιρειών που εμπορεύονται κρυπτοστοιχεία όπως το bitcoin. Ο επόπτης αναθεώρησε επίσης τις υπάρχουσες συστάσεις του για τα stablecoins.

«Όπως έδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα, εάν οι δεσμοί με τα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά επρόκειτο να αυξηθούν περαιτέρω, οι διαρροές από τις αγορές κρυπτονομισμάτων στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα μπορούσαν να αυξηθούν», ανέφερε το FSB.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News