Να βρει τα πατήματά της μετά την υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας από τον οίκο Fitch προσπαθεί σήμερα η Wall Street, με τους επενδυτές να βρίσκουν επίσης στηρίγματα στις θετικές εκτιμήσεις πολλών αναλυτών, όπως και στα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου αρκετών εισηγμένων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,45% στις 35.458 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,90% στις 4.535 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,25% στις 14.105 μονάδες.

Ομόλογα ΗΠΑ: Ενισχύονται οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων μετά την υποβάθμιση από τον Fitch

Η Fitch Ratings μείωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε ξένο νόμισμα για τις ΗΠΑ σε AA+ από AAA το βράδυ της Τρίτης, επικαλούμενη «αναμενόμενη δημοσιονομική επιδείνωση τα επόμενα τρία χρόνια». Ωστόσο, σε αντίθεση με αρκετές αγορές παγκοσμίως, η Wall Street δείχνει ψυχραιμία, καθώς αρκετοί αναλυτές, μεταξύ των οποίων και οι Bank of America και η Goldman Sachs, έδειξαν ότι δεν συμμερίζονται τις ανησυχίες.

Η Bank of America μάλιστα προχώρησε σήμερα σε αλλαγή της πρόβλεψης για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και είναι η πρώτη μεγάλη τράπεζα της Wall Street που ανακάλεσε επίσημα την εκτίμησή της εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τις οικονομικές προοπτικές. «Τα πρόσφατα εισερχόμενα δεδομένα μας έκαναν να επανεκτιμήσουμε την προηγούμενη άποψή μας ότι μια ήπια ύφεση το 2024 είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα για την οικονομία των ΗΠΑ», έγραψαν οι αναλυτές της Bank of America.

Την ίδια ώρα, τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο. Όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα του αναμενομένου. Από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει, περίπου το 82% έχει δημοσιεύσει θετικές εκπλήξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

«Μια ήπια προσγείωση γίνεται γρήγορα συναίνεση και οι μετοχές μπορεί να πάρουν μια ανάσα μετά από ένα ισχυρό ράλι», σχολίασε ο Emmanuel Cau, επικεφαλής στρατηγικής της Barclays. «Αλλά απουσία ενός αρνητικού καταλύτη για την αλλαγή του κλίματος, ενισχύει το σενάριο ότι η άνοδος μπορεί να συνεχιστεί».

Κατά τα άλλα, η τελευταία ανακοίνωση για τις θέσεις εργασίας της ADP έδειξε ότι ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε 324.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο. Αυτό ξεπέρασε κατά πολύ τα κέρδη θέσεων εργασίας που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Dow Jones, αλλά σημείωσε μείωση από τις 455.000 τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street