Κάτω από τις 1.300 μονάδες παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, αν και απομακρυνθηκε ελαφρώς από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά των 1.281 μονάδων, με τον τζίρο να είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2% στις 1.297,80 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 75 εκατ. ευρώ.

Η αφορμή που αναζητούσε η αγορά για τη διόρθωση που χρειαζόταν ήρθε, και δεν ήταν άλλη από την υποβάθμιση της αξιολόγησης των ΗΠΑ από τη Fitch. Παρόλα αυτά, αν και βρέθηκε ακόμη και στο -3,22%, η αγορά προσπαθεί τώρα να μείνει κοντά στη ζώνη των 1.300 μονάδων, η οποία από στήριξη μετατρέπεται σε αντίσταση.

Υπό την πίεση της αμερικανικής υποβάθμισης και οι ευρωαγορές

Η πρώτη στήριξη φαίνεται στη ζώνη των 1.280 μονάδων του Γενικού Δείκτη, με τα μάτια να είναι στραμένα στους τραπεζικούς τίτλους, καθώς εκεί εντοπίζονται οι φόβοι για τη συνέχεια, λόγω στάθμισης και επίδρασης στην ψυχολογία. Με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, όμως, ακόμη και η έντονη πτωτική κίνηση σήμερα δεν ανησυχεί την κραταια ανοδικότητα, η οποία μάλιστα αναμένεται να έχει μεσοπρόθεσμη συνέχεια.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Μυτιληναίος, Cenergy, ΔΕΗ, Quest, Λάμδα, Ελλάκτωρ και Autohellas δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σημαντικές είναι και οι απώειες σε Aegean, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Motor Oil, Titan, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ και Εθνική. Υπό έλεγχο συντηρούν τις πιέσεις τους οι Jumbo, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών