Την ανοδική τους πορεία συνέχισαν τα επιτόκια στα δάνεια στη Ευρωζώνη τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Οι αυξήσεις των επιτοκίων από την ΕΚΤ, για άλλον ένα μήνα είχαν σημαντική επίδραση στα επιτόκια.

Αυστραλία: Αφησε αμετάβλητα επιτόκια η κεντρική τράπεζα

Το μέσο επιτόκιο των νέων επιχειρηματικών δανείων αυξήθηκε κατά 22 μονάδες βάσης στο 4,79%. Το μέσο επιτόκιο για τα νέα στεγαστικά δάνεια αυξήθηκε κατά 12 μονάδες βάσης στο 3,70%.

Το επιτόκιο των νέων δανείων σε ατομικές επιχειρήσεις με κυμαινόμενο επιτόκιο ενός έτους αυξήθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 5,27. Το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με ορίζοντα τα δέκα έτη αυξήθηκε κατά 10 μονάδες βάσης στο 3,41%.

Στις νέες προθεσμιακές καταθέσεις για επιχειρήσεις το μέσο επιτόκιο ενισχύθηκε κατά 20 μονάδες βάσης, στο 3,16%, ενώ στις καταθέσεις όψεως η αύξηση ήταν της τάξεως των 6 μονάδων βάσεων στο 0,55%.

Αναφορικά με τα νοικοκυριά, το μέσο επιτόκιο για τις νέες καταθέσεις σε προθεσμιακούς λογαριασμούς ανέβηκε κατά 23 μονάδες στο 2,70%, ενώ στους λογαριασμούς όψεως παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,23%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή