Στο ιλιγγιώδες ποσό των 115 εκατ. δολαρίων πουλήθηκε ένα ημιτελές ρετιρέ στο Ντουμπάι, όπου η αγορά πολυτελών κατοικιών βρίσκεται σε άνθηση.

Πρόκεται για το ακριβότερο διαμέρισμα που έχει πωληθεί στη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε ο όμιλος Jumeirah, η κρατική αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων των Εμιράτων. Ο όμιλος αναπτύσσει  το νέο θέρετρο στο οποίο βρίσκεται το διαμέρισμα ενώ θα ανεγερθεί ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών, άλλες πολυτελείς κατοικίες και μια μαρίνα για υπερπολυτελή σκάφη.

Real Estate: Οι κορυφαίες αναπτύξεις παγκοσμίως σύμφωνα με τον Nasdaq

Η αγορά του διαμερίσματος ήταν μόνο ένα μέρος μιας ενιαίας ιδιωτικής αγοράς που περιλάμβανε άλλα τρία ρετιρέ και 17 πολυτελείς κατοικίες, δήλωσε όμιλος Jumeirah, ο οποίος δεν αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με τον αγοραστή.

Με έκταση πάνω από 27.000 τετραγωνικά πόδια (2.508,382 τμ), το ακίνητο διαθέτει λίγο περισσότερο από 13.000 τετραγωνικά πόδια (1.207.740 τμ) εξωτερικού χώρου με ιδιωτική πισίνα και άπλετη θέα στον ωκεανό.

Τοποθετημένο στην άκρη μιας χερσονήσου στην καρδιά αποκλειστικής ιδιωτικής παραλίας του Ντουμπάι, το Jumeirah Marsa Al Arab σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Shaun Killa -ο οποίος δημιούργησε το Μουσείο του Μέλλοντος στο Ντουμπάι- για να μοιάζει με ένα μεγαλεπήβολο γιοτ με κλιμακωτά επίπεδα που σχηματίζουν την πλώρη ή το μπροστινό μέρος του σκάφους.

Το Dubai’s Museum of the Future

«Η Jumeirah έχει δεσμευτεί να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των επώνυμων κατοικιών της, για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για μοναδικές στιγμές διαβίωσης και τα εξαιρετικά πρότυπα υπηρεσιών μας», δήλωσε στο Mansion Global η Κατερίνα Γιαννούκα, διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου. Οι κατοικίες μας στο Jumeirah Marsa Al Arab αποτελούν σαφώς μια ελκυστική πρόταση για το επενδυτικό μας κοινό».

Το θέρετρο, το οποίο αναμένεται να ανοίξει στο τέλος του έτους, θα προσφέρει επίσης χώρους εστίασης, lifestyle, ευεξίας και αναψυχής, συμπεριλαμβανομένων δύο αποκλειστικών παραλιών, ένα πολυτελές σπα τριών επιπέδων και 13 αίθουσες θεραπείας.

Η αγορά κατοικιών υψηλών προδιαγραφών του Ντουμπάι γνώρισε αναγέννηση μετά την πανδημία, με δεκάδες μεγάλες προσφορές και εκτίναξη των τιμών.

Το πιο ακριβό σπίτι που πωλείται στην αγορά της πόλης αυτή τη στιγμή είναι ένα πολυτελές και χρυσοποίκιλτο αρχοντικό με υδρομασάζ από χρυσό 24 καρατίων, ενυδρείο κοραλλιογενών υφάλων και 160 μαρμάρινες στήλες στην τιμή των 204,2 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.

Τον Μάιο, οι τιμές των πολυτελών ακινήτων στο Ντουμπάι σημείωσαν αύξηση κατά 44% ετησίως, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη σύμφωνα με τον δείκτη Prime Global Cities Index της Knight Frank, αντανακλώντας «μια αγορά που υφίσταται σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές», αναφέρεται στην έκθεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή