Δωρεάν διακοπές σε όσους έκαναν διακοπές στη Ρόδο και αναγκάστηκαν να φύγουν εξαιτίας των παρατεταμένων πυρκαγιών, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Φωτιά στην Ρόδο: Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών

Στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η Ρόδος έχει επιστρέψει στην κανονικότητα και είναι πιο φιλόξενη από ποτέ. Κατανοώντας την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επισκέπτες, η κυβέρνηση θα προσφέρει δωρεάν διακοπές για μία εβδομάδα σε εκείνους που αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τη Ρόδο εξαιτίας των πυρκαγιών.

Αναλυτικότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε:

«Επιτρέψτε μου να βάλω κάποια πράγματα σε ένα πλαίσιο. Όπως γνωρίζετε πάντα έχουμε πυρκαγιές στη Μεσόγειο. Αυτό που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια -απόρροια της κλιματικής αλλαγής- είναι η ένταση. Ναι είχαμε καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρόδο, όμως επηρέασε το 5% του νησιού. Το νησί έχει επιστρέψει στην κανονικότητα δεν έχουμε ενεργές πυρκαγιές επί του παρόντος και ο καιρός για τις επόμενες 15 ημέρες δείχνει σχετικά ήπιος. Επίσης πρέπει να επισημάνω, ότι δεν χάθηκε καμία ζωή στη Ρόδο, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, καταφέραμε να απομακρύνουμε 20.000 ανθρώπους με πολύ πολύ ασφάλεια. Κατανοούμε ότι όλη αυτή η κατάσταση προκάλεσε αναστάτωση στους επισκέπτες, όμως έχω τη χαρά να αναφέρω, ότι η Ρόδος σήμερα είναι πιο φιλόξενη από ποτέ, το νησί έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. Και για όλους εκείνους των οποίων οι διακοπές σταμάτησαν εξαιτίας των πυρκαγιών, η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπών στη Ρόδο, την ερχόμενη άνοιξη, το ερχόμενο φθινόπωρο, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα επιστρέψουν στο νησί και θα απολαύσουν τη φυσική του ομορφιά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός