
Το 65% των Αμερικανών πιστεύει ότι οι κατηγορίες εις βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ είναι σοβαρές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Ειδικότερα, όπως δείχνει νέα έρευνα του ABC News/Ipsos, από αυτό το 65%, το 51% δήλωσε ότι είναι πολύ σοβαρή και το 14% ότι είναι κάπως σοβαρές.
Οι μισοί Ρεπουμπλικάνοι δεν θα ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ αν καταδικαστεί
Η νέα δημοσκόπηση έγινε την Τρίτη και την Τετάρτη (2-3 Αυγούστου), αμέσως μετά την απαγγελία του Τραμπ για τέσσερις κατηγορίες κακουργήματος: συνωμοσία για εξαπάτηση των ΗΠΑ, συνωμοσία για παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας, παρεμπόδιση και απόπειρα παρεμπόδισης επίσημης διαδικασίας και συνωμοσία κατά των δικαιωμάτων.
Ένα 24% θεωρεί ότι δεν την έχει και τόσο άσχημα ο Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου του 17% που είπε ότι δεν είναι καθόλου σοβαρές.
Η πλειοψηφία των Αμερικανών (51%) πιστεύει ότι το κατηγορητήριο που σχετίζεται με τα επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου 2021 και τις προσπάθειές του να ανατρέψει τις εκλογές του 2020 είναι το πιο σοβαρό, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα ποσοστά μέχρι τώρα από τις τρεις κατηγορίες που έχει αντιμετωπίσει.
Λίγο περισσότερο από το ήμισυ – 52% – πιστεύει ότι ο Τραμπ θα έπρεπε να είχε κατηγορηθεί για έγκλημα σε αυτή την υπόθεση, ενώ το 32% είπε ότι δεν θα έπρεπε.
Ένα 49% θεωρεί ότι ο Τραμπ πρέπει να αναστείλει την προεδρική εκστρατεία του, ενώ το 36% είπε ότι δεν έπρεπε.
Έχει πολιτική κίνητρα η δίωξη
Είναι εντυπωσιακό πάντως πως το 46% πιστεύει ότι οι κατηγορίες εναντίον του Τραμπ έχουν πολιτικά κίνητρα, ενώ το 40% όχι.
Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το κοινό πιστεύει ότι οι τελευταίες κατηγορίες είναι πιο σοβαρές από τις δύο άλλες: μια ομοσπονδιακή υπόθεση στη Φλόριντα σχετικά με τον εικαζόμενο λάθος χειρισμό και την άρνηση του Τραμπ να επιστρέψει κυβερνητικά εμπιστευτικά έγγραφα μετά την αποχώρησή του από την εξουσία και η άλλη υπόθεση με τις σκοτεινές πληρωμές σε πορνοστάρ πριν από τις εκλογές του 2016, για τις οποίες κατηγορείται για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων.
Στη δημοσκόπηση, το 42% των Αμερικανών είπε ότι οι κατηγορίες που σχετίζονται με τα έγγραφα ήταν πολύ σοβαρές και το 30% θεώρησε πολύ σοβαρές τις κατηγορίες που σχετίζονται με τη σιωπή, σε σύγκριση με το 51% σε αυτό το πιο πρόσφατο κατηγορητήριο.
Πάντως, ίσως να μην αποτελεί έκπληξη ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης συμπίπτουν με τις κομματικές προτιμήσεις, καθώς μόνο το 19% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι οι τελευταίες κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές, ένα ποσοστό που ανεβαίνει στο 53% στους ανεξάρτητους και εκτοξεύεται στο 84% των Δημοκρατικών.
Το αποτέλεσμα μεταξύ της πολιτικά σημαντικής ανεξάρτητης ομάδας δείχνει αύξηση 11 μονάδων στον αριθμό των ατόμων που θεωρούν το τρέχον κατηγορητήριο πολύ σοβαρό σε σύγκριση με το προηγούμενο κατηγορητήριο σχετικά με τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων από τον πρώην πρόεδρο.
Όταν πρόκειται για το αν ο Τραμπ έπρεπε να κατηγορηθεί για έγκλημα σε αυτή την υπόθεση, μόνο το 14% των Ρεπουμπλικανών είπε ότι ο Τραμπ έπρεπε να κατηγορηθεί, σε σύγκριση με το 89% των Δημοκρατικών και το 53% των ανεξάρτητων.
Πηγή: In.gr


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές