Διαρροή σε μια γραμμή του αγωγού Druzhba που μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, εντόπισε το βράδυ του Σαββάτου η πολωνική εταιρεία διαχείρισης αγωγών PERN με αποτέλεσμα να αποφασίσει τη διακοπή της άντλησης πετρελαίου μέσω του συγκεκριμένου αγωγού.

Η διαρροή εντοπίστηκε κοντά στο Chodecz, στην κεντρική Πολωνία, σε μία από τις δύο γραμμές του δυτικού τμήματος του Druzhba μέσω του οποίου το αργό πετρέλαιο φτάνει στη Γερμανία, ανέφερε ο PERN.

Πετρέλαιο: Aνοδικό σερί τιμών για έκτη εβδομάδα

Όπως ανακοίνωσε επίσης ο PERN, η δεύτερη γραμμή λειτουργούσε χωρίς προβλήματα και δεν υπήρχε απειλή για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, προσθέτοντας ότι η εταιρεία ερευνά τα αίτια του συμβάντος.

Δεν ανέφερε ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις στην προσφορά ή πότε αναμενόταν να διορθωθεί η βλάβη στον αγωγό.

«Άλλα στοιχεία της υποδομής του PERN, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος Pomeranian (του Druzhba), το οποίο χρησιμοποιείται για την άντληση αργού πετρελαίου που φτάνει με δεξαμενόπλοια στην Πολωνία και στη συνέχεια στη Γερμανία, λειτουργούν κανονικά», δήλωσε η εταιρεία.

Πυροσβέστες και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του PERN βρίσκονται στο σημείο του συμβάντος, προστατεύοντας την περιοχή, ανέφερε η εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή