
Ακόμα και οι πολιτικοί και διπλωμάτες που χρειάζεται να ταξιδεύουν πολύ συχνά για επαγγελματικά ταξίδια τους χορηγείται διπλωματικό διαβατήριο, το οποίο τους επιτρέπει να ταξιδεύουν χωρίς να χρειάζονται βίζα.
Ωστόσο υπάρχουν τρία προνομιούχα άτομα, που μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Τα ακριβότερα και φθηνότερα διαβατήρια και βίζες στον κόσμο – Πού βρίσκεται η Ελλάδα
Πρόκειται για το αυτοκράτορα Naruhito και την αυτοκράτειρα Masako της Ιαπωνίας αλλά και τον βασιλιά Κάρολο του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το πανίσχυρο ιαπωνικό διαβατήριο
Το ιαπωνικό διαβατήριο είναι ένα από τα ισχυρότερα στον κόσμο. Οι Ιάπωνες μπορούν να ταξιδέψουν με αυτό σε περισσότερες από 189 χώρες. Ο αυτοκράτορας Naruhito και η σύζυγός του, όμως δεν το χρειάζονται.
Το υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε πως «θα ήταν ακατάλληλο να εκδοθεί διαβατήριο για τον αυτοκράτορα ή την αυτοκράτειρα». Ωστόσο, αλλά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας, όπως ο διάδοχος του θρόνου Φουμιχίτο και η πριγκίπισσα Κίκο, χρησιμοποιούν διπλωματικά διαβατήρια για τα ταξίδια τους.
Ούτε δίπλωμα οδήγησης δεν έχει ο Κάρολος
Το βρετανικό διαβατήριο εκδίδεται στο όνομα του μονάρχη, συνεπώς δεν είναι απαραίτητο να έχει ο ίδιος μονάρχης ένα έγγραφο που να γνωστοποιεί την ύπαρξή του στον… εαυτό του.
Έκτος από διαβατήριο ο βασιλιάς Κάρολος δεν χρειάζεται ούτε άδεια οδήγησης για να οδηγεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στο εξωτερικό.
Σημειώνεται ότι φέτος εκδόθηκαν για πρώτη διαβατήρια στο όνομα του Καρόλου και όχι στης μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ.
Πηγή: in.gr


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια