Ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό του καθενός, ορισμένα έξοδα είναι αναπόφευκτα όταν πρόκειται για ταξίδια. Τα πιο βασικά από αυτές είναι οι χρεώσεις για τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα – όπως το διαβατήριό σας, το οποίο θα πρέπει να ανανεώνετε συνήθως κάθε δεκαετία (ανάλογα με τη χώρα) και οι βίζες για τουρισμό, εργασία ή σπουδές, εάν τις επιβάλλει η χώρα που επισκέπτεται κανείς.

Όπως μεταδίδει το Forbes, το «William Russell» κατέγραψε το κόστος για τα διαβατήρια και τις βίζες από όλες τις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ σε όλο τον κόσμο και τις κατέταξε με βάση το πόσο χρεώνουν τα επίσημα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ποιο είναι το πιο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο – Η θέση της Ελλάδας

Η λίστα με τα ακριβότερα και τα φθηνότερα διαβατήρια

Όπως τονίζεται, η συγκεκριμένη λίστα διαμορφώθηκε σε σχέση με τις χρεώσεις που θα κάνει ένας ενήλικας για να εκδώσει διαβατήριο ΗΠΑ, καθώς τα κόστη μπορεί να είναι διαφορετικά αν εκδώσετε διαβατήριο σε κάποια πρεσβεία ή σε άλλη χώρα.

Σύμφωνα με την έρευνα στην κορυφή της λίστας με το πιο ακριβό διαβατήριο είναι η Αυστραλία, η οποία χρεώνει τους πολίτες 230 δολάρια για να το εκδώσουν και έχει ισχύ δέκα χρόνια.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το Μεξικό, κοστολογόντας τα εν λόγω έγγραφα 170 δολάρια και στην τρίτη θέση είναι η Ελβετία όπου για ένα διαβατήριο χρεώνουν 140 δολάρια. Και στις δύο προαναφερθείσες χώρες τα διαβατήρια έχουν δεκαετή ισχύ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν την πέμπτη θέση με το ακριβότερο διαβατήριο για τους πολίτες της, χρεώνοντας 130 δολάρια, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται επτά θέσεις πιο κάτω κατέχοντας το 12ο ακριβότερο διαβατήριο, το οποίο κοστίζει 100 δολάρια. Στην ίδια θέση και η Ελλάδα με το διαβατήριο να κοστίζει επίσης 100 δολάρια.

Την ίδια ώρα η χώρα με το φθηνότερο διαβατήριο είναι η Τσεχία, η οποία χρεώνει μόλις 27 δολάρια με ισχύ δέκα χρόνια. Ακολουθεί αμέσως μετά η Λετονία που χρεώνει 29 δολάρια και η Ισπανία που χρεώνει 33 δολάρια, για ένα διαβατήριο ισχύος 10 ετών.

Οι ακριβότερες και οι φθηνότερες τουριστικές βίζες

Στην κορυφή της λίστας των χωρών με την πιο ακριβή τουριστική βίζα βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, με μέσο κόστος από χώρα σε χώρα 127 δολάρια. Παράλληλα με τις τυπικές απαιτήσεις για την τουριστική βίζα, μπορεί επίσης να ερωτηθείτε σχετικά με τον σκοπό του ταξιδιού σας και να σας ζητηθεί να προσκομίσετε αποδεικτικά στοιχεία για την εργασία ή την οικογένειά σας στη χώρα και ότι μπορείτε να καλύψετε τα έξοδα της επίσκεψής σας.

Η Νέα Ζηλανδία έρχεται δεύτερη, χρεώνοντας κατά μέσο όρο 106 δολάρια για μια τουριστική βίζα, αλλά μπορείτε να συμπεριλάβετε τον ή την σύντροφό σας και τυχόν εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας κάτω των 19 ετών στην ίδια αίτηση. Η Αυστραλία βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη Ν. Ζηλανδία με μέση χρέωση 90 δολάρια για την τουριστική της βίζα.

Ο Καναδάς καταλαμβάνει την πέμπτη θέση με μέσο κόστος βίζας 57 δολάρια και ακριβώς πίσω του στην έκτη θέση βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, χρεώνοντας κατά μέσο όρο 47 δολάρια για να επισκεφθείτε τις ακτές του.

Στο άλλο άκρο της κατάταξης βρίσκεται η Νότια Κορέα, η οποία χρεώνει κατά μέσο όρο 3 δολάρια για μια τουριστική βίζα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα