Με το «αριστερό» εισήλθαν στην τρέχουσα εβδομάδα τα ασιατικά χρηματιστήρια, σε μια εβδομάδα ιδιαιτέρως σημαντική για τους επενδυτές. Δεν είναι μόνο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που αναμένονται, είναι και οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο μερικών εκ των μεγαλυτέρων εταιρειών της ηπείρου.

Το χρηματιστήριο της Σαγκάης υποχώρησε κατά 0,59%, με τον KOSPI της Νότιας Κορέας να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,85% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να κλείνει χαμηλότερα κατά 0,19%. Πτώση κατά 0,22% σημείωσαν οι δείκτες σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Από την άλλη, ο Nikkei στο Τόκιο πήγε κόντρα στο γενικευμένο πτωτικό κλίμα, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 0,29%.

Τα εταιρικά αποτελέσματα

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των ανακοινώσεων αναφορικά με την πορεία κάποιων μεγάλων ασιατικών εταιρειών το προηγούμενο τρίμηνο.

Το «μενού» αυτής της εβδομάδας, περιλαμβάνει τις ανακοινώσεις από τον κινεζικό κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, την ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Sony και του επενδυτικού ομίλου της Ιαπωνίας Softbank. Επίσης η μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας, η Commonwealth Bank Of Australia ανακοινώνει τα αποτελέσματά της για το β΄ τρίμηνο του 2202.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία

Την ερχόμενη Πέμπτη η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα, συντονίζεται με τις ΗΠΑ, καθώς το υπουργείο Εμπορίου της χώρας θα ανακοινώσει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Ιούλιο.

Ωστόσο, αύριο η Κίνα ανακοινώνει τα στοιχεία για το εμπορικό της ισοζύγιο με τις προβλέψεις πάντως μόνο ενθαρρυντικές να μην είναι.

Σε poll του Reuters, οι 28 οικονομολόγοι που συμμετείχαν αναμένουν μια αισθητή υποχώρηση των εξαγωγών κατά 12,5% στις σε σχέση με το προηγούμενο έτος, μετά από πτώση 12,4% τον Ιούνιο.

Οι εταιρείες του κλάδου της μεταποίησης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, βλέπουν τη ζήτηση για τα προϊόντα τους να παραμένει υπό πίεση εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού και των υψηλών επιτοκίων, κάτι που επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές