Ετήσια αύξηση 56,3%, στα 4,32 δισεκατομμύρια, κατέγραψαν τα επιβατικά ταξίδια που έγιναν στην Κίνα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών. Τα ταξίδια που έγιναν οδικώς έφτασαν στα 2,14 δισεκατομμύρια κατά την ίδια περίοδο, με ετήσια αύξηση 18,6%, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο.

Τα επιβατικά ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν μέσω υδάτινων διόδων κατέγραψαν ετήσια αύξηση 146,8% στα 120 εκατομμύρια ταξίδια.

Δείκτης υποστήριξης και διαχείρισης του οδικού δικτύου

H τιμή του δείκτη υλικοτεχνικής υποστήριξης και διαχείρισης του οδικού δικτύου στην Κίνα αυξήθηκε τον Ιούλιο έναντι του Ιουνίου εξαιτίας της βελτίωσης της ζήτησης στην αγορά. Η τιμή του δείκτη καταγράφηκε στις 102,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, με αύξηση 0,1% από τον προηγούμενο μήνα, αλλά με ετήσια μείωση 0,68%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα κοινής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια επαγγελματική ομοσπονδία στην Κίνα (CFLP), αλλά και τον όμιλο παροχής υπηρεσιών διαχείρισης στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ και στην περιφέρεια Λινάν (Guangdong Lin’an Logistics Group). Ο υποδείκτης για τη διαχείριση φορτίων τα οποία μεταφέρουν φορτηγά, που καταγράφει κυρίως τα ασυσκεύαστα φορτία χύδην, αλλά και τις μεταφορές σε περιφερειακό επίπεδο, κατέγραψε μηνιαία αύξηση 0,15%, αλλά με ετήσια μείωση 0,68%.

Επενδύσεις παγίων στον τομέα των μεταφορών

Οι επενδύσεις παγίων στον τομέα μεταφορών της Κίνας κατέγραψαν ετήσια αύξηση 9,1% στο πρώτο εξάμηνο του 2023, όπως δείχνουν τα στοιχεία από το υπουργείο Μεταφορών. Ο συνολικές επενδύσεις παγίων στον αναφερόμενο τομέα καταγράφηκαν στο 1,8 τρισεκατομμύριο γιουάν (230 δισεκατομμύρια ευρώ) κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου. Ειδικότερα, οι επενδύσεις στις κατασκευές του οδικού δικτύου κατέγραψαν ετήσια αύξηση 8,9% στο 1,4 τρισεκατομμύριο γιουάν (180 δισεκατομμύρια ευρώ). Κονδύλια 93,6 δισεκατομμυρίων γιουάν (11,84 δισεκατομμυρίων ευρώ) διατέθηκαν για την ανάπτυξη των υδάτινων μεταφορικών υποδομών, με ετήσια αύξηση 26,7%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή