Tεράστια ζημιά για την Κίνα αποτελούν οι άμεσες οικονομικές απώλειες από φυσικές καταστροφές, οι οποίες αυξήθηκαν στα 41,18 δισεκατομμύρια γιουάν (5,74 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Ιούλιο, περισσότερο από ό,τι από ότι συνολικά το πρώτο εξάμηνο, εξαιτίας της κακοκαιρίας, καθώς δύο ισχυροί τυφώνες έπληξαν τη χώρα μέσα σε ένα μήνα.

Ο αντίκτυπος των πλημμυρών, αν και συνηθισμένες στην Κίνα το καλοκαίρι, έγιναν πιο έντονες φέτος, επηρεάζοντας πάνω από 7 εκατομμύρια ανθρώπους σε εθνικό επίπεδο τον Ιούλιο, όταν το Πεκίνο επλήγη από τις χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 140 ετών μετά τον θερμότερο Ιούνιο που έχει καταγραφεί στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με το Reuters.

Κίνα: Μαζική φυγή κεφαλαίων από τις ΗΠΑ – Κινεζικές επενδύσεις σε χαμηλό 17 ετών

Χειρότερα τον Αύγουστο

Ο Αύγουστος, όταν οι βροχοπτώσεις συνήθως κορυφώνονται και οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα ύψη, αναμένεται να επιφέρει περαιτέρω οικονομικές απώλειες από τις πλημμύρες και τους καύσωνες. Οι βροχοπτώσεις στις βορειοανατολικές επαρχίες θα μπορούσαν να είναι έως και 50% υψηλότερες από τις κανονικές τον Αύγουστο, προειδοποίησε η Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία της Κίνας.

Τυφώνες και εκκενώσεις σπιτιών

Οι απώλειες του Ιουλίου από τον τυφώνα Ταλίμ στη νότια Κίνα στα μέσα του μήνα, έφτασαν τα 2,61 δισεκατομμύρια γιουάν, ενώ οι απώλειες από τον πιο καταστροφικό τυφώνα Ντοκσούρι, τα αποτελέσματα του οποίου εξακολουθούν να είναι αισθητά στη βορειοανατολική Κίνα, έφτασαν τα 14,74 δισεκατομμύρια γιουάν στο τέλος του μήνα, ανέφερε το Υπουργείο Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών σε ανακοίνωσή του αργά την Παρασκευή.

Οι συνολικές απώλειες ξεπέρασαν κατά πολύ τα 38,23 δισεκατομμύρια γιουάν το πρώτο εξάμηνο του 2023, και αποτελούν απροσδόκητη τροχοπέδη για την τριμηνιαία ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Στη βόρεια επαρχία Χεμπέι, πάνω από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν εκκενώσει τα σπίτια τους μέχρι την Τετάρτη λόγω των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τον τυφώνα Ντοκσούρι

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή