Η ταινία Barbie ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια μόλις 17 ημέρες μετά την κυκλοφορία της, σύμφωνα με τον διανομέα Warner Bros.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρεία, η ταινία ολοκλήρωσε το Σαββατοκύριακο με πωλήσεις εισιτηρίων 1,03 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office.

Και αυτό καθιστά την Γκρέτα Γκέργουιγκ την πρώτη γυναίκα σκηνοθέτη που κατέκτησε μόνη της αυτό το ορόσημο.

Η Warner Bros το περιέγραψε ως «κομβική στιγμή».

Η Barbie κατατρόπωσε τους… υπερήρωες – Η πρωτιά στο αμερικάνικο box office

Ο Τζεφ Γκόλντσταϊν, πρόεδρος της εγχώριας διανομής στις ΗΠΑ, είπε: «Κανείς εκτός από την Γκρέτα Γκέργουιγκ δεν θα μπορούσε να είχε ζωντανέψει αυτό το έμβλημα μεταξύ γενεών και τον κόσμο της σε μια τόσο αστεία, συναισθηματική και διασκεδαστική ιστορία… που κυριολεκτικά γυρίζει βάφει ολόκληρο τον κόσμο ροζ».

Είπε επίσης ότι οι μεγάλες ουρές στους κινηματογράφους και οι επαναλαμβανόμενες προβολές «αποδεικνύουν ότι οι ταινίες επέστρεψαν» μετά την ταλαιπωρία της βιομηχανίας του κινηματογράφου λόγω του lockdown της πανδημίας και του ανταγωνισμού από τους streamers.

Ο Μάικλ Ντε Λούκα και η Παμ Άμπντι, συμπρόεδροι και προϊστάμενοι της Warner Bros Motion Picture Group, υπογράμμισαν ότι κοινό «αγκαλιάζει την ταινία της Barbie με βαθύ τρόπο».

Με πρωταγωνίστρια τη Margot Robbie ως Barbie και τον Ryan Gosling ως Ken, έχει αντλήσει 459 εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ και 572 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς.

Το να πετύχεις το «Barbillion» -όπως το περιγράφει η Warner Bros- δεν είναι κάτι κακό. Μόλις πέντε άλλες ταινίες το έχουν κάνει αυτό από την πανδημία, συμπεριλαμβανομένων των The Super Mario Brothers Movie νωρίτερα φέτος, Spider-Man: No Way Home, Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion και το σίκουελ του Avatar.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus