Η κούκλα Barbie εδώ και δεκαετίες έχει παρουσιαστεί να εργάζεται σε διάφορα επαγγέλματα, με τα ανάλογα ρούχα και αξεσουάρ, αλλά τα περισσότερααπό αυτά δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν το στεγαστικό δάνειο για το Dreamhouse, το σπίτι των ονείρων της, με τα 8 δωμάτια.

Σε λίγες μόνο εβδομάδες, η «Barbie» της Warner Bros. έχει κερδίσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο box office παγκοσμίως.

Το σπίτι της Barbie, το Dreamhouse, παίζει κεντρικό ρόλο στην ταινία. Αλλά στην πραγματικότητα, τα σπίτια είναι λιγότερο προσιτά από ποτέ στις ΗΠΑ, και η αγορά ακινήτων και σπιτιών έχει καταντήσει εφιάλτης για τον μέσο Αμερικανό.

Με τιμή $179 η Barbie θα σκεφτόταν δυο φορές αν θα αγόραζε ακόμη και το κουκλόσπιτο Dreamhouse

Αλλά ας ρίξουμε μια ματιά στα μαθηματικά για να δούμε ποια από τα δεκάδες επαγγέλματα της Barbie όλα αυτά τα χρόνια θα της επέτρεπε να αντέξει οικονομικά να ζήσει στο πολυτελές Barbie Dreamhouse.

Το Barbie Dreamhouse που πουλάει η Mattel, και στο οποίο βασίστηκε, εν μέρει η κατοικία της Barbie στην ταινία, διαθέτει 10 χώρους. Για τους σκοπούς της ανάλυσης μας θα υποθέσουμε ότι οι χώροι είναι 8 κυρίως δωμάτια, το ασανσέρ και η αυλή. Αυτό σημαίνει 8 δωμάτια κάτι που είναι αρκετά χαρακτηριστικό για ένα μεσαίου μεγέθους σπίτι στις ΗΠΑ. Το μέσο σπίτι στις ΗΠΑ πουλιόταν για $ 516.000 το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Αλλά ας δούμε λίγο τους οικονομικούς παράγοντες και ποια επαγγέλματα της Barbie θα της επέτρεπαν να αντέξει οικονομικά να ζήσει στο Dreamhouse.

Οι ειδικοί συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό ότι το επιτόκιο του στεγαστικού δανείου δεν πρέπει να υπερβαίνει το 28% του ακαθάριστου εισοδήματός του δανειολήπτη. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, στις ΗΠΑ, για να αγοράσει κάποιος ένα σπίτι πρέπει να βάλει από την τσέπη του τουλάχιστον 3%, αν και συνήθως οι περισσότεροι προσπαθούν να καταβάλουν κάτι περισσότερο. Συνήθως αυτό δεν ξεπερνά το 20%. Έτσι, θα υποθέσουμε ότι η Barbie κέρδισε κάποιο λαχείο, ή της άφησε κάποιος κληρονομιά ή είναι άσος στην αποταμίευση και θα προκαταβάλει αυτό το 20%, που αντιστοιχεί σε $103.200.

Θα υποθέσουμε επίσης ότι η Barbie είναι εκπληκτικά φερέγγυα και η τράπεζα της έδωσε ενυπόθηκο δάνειο 30 ετών με 2,8% επιτόκιο. Και θα αγνοήσουμε τους φόρους ιδιοκτησίας, την ασφάλιση και τα τέλη Ένωσης Ιδιοκτητών Κατοικιών, κάτι σύνηθες σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι για την υποθήκη η Barbie πρέπει να καταβάλει μηνιαίως $2.125,17, δηλαδή $ 25.502,04 ετησίως. Αν θέλουμε να τηρήσουμε τον κανόνα ότι τα έξοδα αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου δεν πρέπει να υπερβαίνουν το επιτόκιο 28% του εισοδήματος, η Barbie πρέπει να βγάζει τουλάχιστον $91.078  ετησίως.

Πολυτάλαντη

Η Barbie είχε εκατοντάδες επαγγέλματα κατά καιρούς, αλλά ας δούμε ποια από αυτά προσφέρουν τις απολαβές που θα χρειαζόταν η Barbie  για να μπορεί να αποκτήσει το σπίτι των ονείρων της.  Υπάρχουν ένα σωρό ηθοποιοί Barbie. Superstar Barbie, Silver Screen Barbie, Hollywood Barbie. Ο μέσος μισθός για έναν ηθοποιό στις ΗΠΑ είναι $45.760. Επομένως, καμία από τις Barbie ηθοποιούς δεν έχει την πολυτέλεια να ζήσει εκεί.

Υπάρχει επίσης μια σωρεία Barbie σε επαγγέλματα μαγειρικής. Ο μέσος μισθός για έναν σεφ ή έναν επικεφαλής μάγειρα είναι $60.210. Οπότε η Barbie σεφ θα πρέπει να ζήσει κάπου αλλού. Φυσικά, η Barbie ήταν και δασκάλα, ο μέσος μισθός των καθηγητών γυμνασίου, είναι στα $61.820, οπότε ούτε και έτσι. Εντάξει, η Barbie ασχολήθηκε και με την ιατρική. Οδοντίατρος, γιατρός, νοσοκόμα και χειρουργός. Εδώ κάτι γίνεται, αν εξαιρέσουμε την Barbie νοσηλεύτρια. Η Barbie έχει ασχοληθεί και με τις δημόσιες υπηρεσίες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν προσφέρουν απολαβές για να αποκτήσει η Barbie το Dreamhouse.

Και πλανητάρχης

Υπήρχε επίσης Barbie Πρόεδρος των ΗΠΑ, θέση με απολαβές $400.000 ετησίως. Αλλά η θέση παρέχει σπίτι, τον Λευκό Οίκο. Οι σύγχρονες Barbie έχουν εμπλακεί σε επαγγέλματα στους χώρους της τεχνολογίας, μηχανικής και επιστημών. Ο μέσος ετήσιος μισθός των αρχιτεκτόνων στις ΗΠΑ είναι $80.180. Και πάλι απαγορευτικό ποσό. Οι αστροναύτες έχουν αρχικό μισθό $65.140. Οπότε και πάλι όχι. Ο μέσος μισθός των μηχανικών υπολογιστών ήταν $128.170. Άρα αυτό της επιτρέπει να αγοράσει το ποθητό κουκλόσπιτο. Η Barbie υπήρξε και σταρ του αθλητισμού. Η Barbie του WNBA, αν ήταν μεταξύ των πιο κερδοφόρων αθλητών στο άθλημα, θα είχε κατά μέσο όρο $228.090 το 2022, οπότε να ένα ναι. Αν η Barbie ήταν η καλύτερη αθλήτρια ή τενίστρια στον κόσμο, θα μπορούσε επίσης να ζήσει στο DreamHouse. Και τέλος, η Barbie υπήρξε αεροσυνοδός, πιλότος και οδηγός τρένου. Όλα αυτά δεν της επιτρέπουν το Dreamhouse.

Για να το ολοκληρώσουμε, ακόμα και με όλες τις παραμέτρους να είναι ιδανικές, πολλές Barbie θα έπρεπε πιθανώς να συγκατοικήσουν με ονειρεμένους συγκάτοικους ή σε κάποιο ονειρικό διαμέρισμα σε κάποια πολυκατοικία, κάτι που δεν είναι και τόσο διασκεδαστικό, ειδικά αν πρέπει να ζήσει με τον Ken.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής