Ανοδικά κινούνται σήμερα τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές των ιταλικών τραπεζικών μετοχών να ανακάμπτουν, μετά τις βαριές απώλειες που υπέστησαν χθες ελέω της ανακοίνωσης της Ρώμης ότι θα τους επιβάλει έναν έκτακτο φόρο ύψους 40% στα υπερκέρδη για το 2023. Ωστόσο σήμερα η ιταλική κυβέρνηση, άλλαξε στάση και ανακοίνωσε πιο χαλαρή έκτακτη φορολόγηση.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα με φόντο τον υποπληθωρισμό της Κίνας

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 διαπραγματεύεται υψηλότερα κατά 0,78% καθοδηγούμενος από τις τραπεζικές μετοχές, με τον δείκτη των ευρωπαϊκών τραπεζών να ενισχύεται κατά 1,28% και αυτόν με τις τράπεζες της Ευρωζώνης κατά 1,56%. Το χρηματιστήριο του Μιλάνου ξεχωρίζει καταγράφοντας κέρδη 1,70%, στο +1,28% βρίσκεται αυτό του Παρισιού, οριακά άνω του +1% περιηγείται το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, άνοδο 0,74% καταγράφει ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

Σήμερα, η Ιταλία δήλωσε ότι θα θέσει ένα πλαφόν 0,1% στο σύνολο των περιουσιακών στοιχείων για τον νέο φόρο, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για έκτακτο φόρο 40% στα υπερκέρδη των τραπεζών, μια ανακοίνωσε που πυροδότησε ένα μαζικό sell-off σε όλη την Ευρώπη.

Το σημερινό θετικό κλίμα στην Ευρώπη δεν επηρεάσθηκε από τα στοιχεία της Κίνας, που έδειξαν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία εισήλθε σε αποπληθωρισμό τον Ιούλιο, ενώ οι τιμές παραγωγού παρέμειναν σε αρνητικό έδαφος (-4,4%).

Μεταξύ των μεμονωμένων μετοχών, αυτή της Delivery Hero καταγράφει αισθητά κέρδη 5,8% αφού η γερμανική εταιρεία παράδοσης τροφίμων σε πακέτο, αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προοπτικές των εσόδων για ολόκληρο το έτος.

Με άνοδο 0,5% κινείται η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας με έδρα τη Δανία Novo Nordisk, επεκτείνοντας τα κέρδη από τη χθεσινή συνεδρίαση -ενδοσυνεδριακά σημείωσε υψηλό ιστορικό ρεκόρ-, όταν ανακοίνωσε ότι το φάρμακο της για την παχυσαρκία μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών