Οι οικονομικές απώλειες λόγω διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας μειώθηκαν κατά μέσο όρο πάνω από 50% το 2022, σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, ωστόσο οι ελλείψεις και οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις αγαθών εξακολουθούν να αποτελούν μείζονα πρόκληση, σύμφωνα με μια έρευνα που αναμένεται να κυκλοφορήσει αύριο Πέμπτη και μέρος της οποίας αποκαλύπτει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Όπως ανάφερε στο πρακτορείο η εταιρεία διαχείρισης κινδύνου αλυσίδας εφοδιασμού Interos, πριν από την επίσημη δημοσίευση, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα οδήγησαν σε κατά μέσο όρο ετήσιες απώλειες 82 εκατομμυρίων δολαρίων ανά εταιρεία πέρυσι σε βασικούς κλάδους όπως η αεροδιαστημική, έναντι 182 εκατομμυρίων δολαρίων που καταγράφηκαν το 2021 και 184 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020.

Διώρυγα του Παναμά: Η βροχή δίνει ζωή στην εφοδιαστική αλυσίδα [πίνακες]

Οι αντίθετοι άνεμοι

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στην τελευταία της έκθεση, η Interos ερεύνησε 750 εταιρείες με ετήσια έσοδα μεταξύ 500 και 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τους κλάδους της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, του πετρέλαιο και φυσικού αερίου, της υγειονομικής περίθαλψης και της αεροδιαστημικής.

«Το βασικό στοιχείο είναι ότι οι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι είναι καλύτερο από ό,τι ήταν, αλλά η κατάσταση δεν είναι ακόμα όπως ήταν το 2019», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αναλυτής του κλάδου της Interos, Τιμ Γουάιτ. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι περιορισμοί που καταγράφονται στην εργασία και τις πρώτες ύλες, όπως επίσης και οι απρόβλεπτες διακοπές παραμένουν αντίθετοι στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Οι εταιρείες οι οποίες έλαβαν μέρος στην τελευταία έρευνα είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή