Βουτιά 31% στα κέρδη του β΄ τριμήνου ανακοίνωσε η Sony, αλλά η σταθερή απόδοση στον κλάδο των παιχνιδιών της εταιρείας οδήγησε σε άνοδο 33% στα έσοδα.

Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη με τις εκτιμήσεις της Refinitiv προκύπτουν τα ακόλουθα:

  • Έσοδα: 3 τρισεκατομμύρια γιεν Ιαπωνίας (20,7 δισεκατομμύρια δολάρια) έναντι 2,46 τρισεκατομμυρίων γεν που αναμένονταν. Αυτό αντιπροσωπεύει άνοδο 33% σε ετήσια βάση.
  • Λειτουργικά κέρδη: 253 δισ. γιεν Ιαπωνίας έναντι 251,24 δισ. γεν αναμενόμενα. Αυτό σηματοδοτεί πτώση 31% σε ετήσια βάση.

Η Sony προσδοκά μια καλή χρονιά για τον τομέα παιχνιδιών PlayStation. Η εταιρεία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι αναμένει να πουλήσει 25 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 5 το τρέχον οικονομικό έτος, το οποίο λήγει τον Μάρτιο του 2024, κάτι που εάν γίνει πράξη θα αποτελέσει νέο ρεκόρ για την εταιρεία. Το προηγούμενο έτος είχε πουλήσει 19,1 εκατομμύρια μονάδες.

Βιντεοπαιχνίδια: Αύξηση εσόδων κατά 2,6% το 2023 λόγω ισχυρών πωλήσεων σε κονσόλες

Αύξηση πωλήσεων για PS5

Όσον αφορά στο β΄τρίμηνο, η Sony πούλησε 3,3 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 5, σημειώνοντας αύξηση κατά 38% από έτος σε έτος. Οι αριθμοί αυτοί είναι πιο περιορισμένοι σε σύγκριση με το τρίμηνο του Δεκεμβρίου, όταν τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης τείνουν να τα πηγαίνουν καλά χάρη στην περίοδο των εορταστικών αγορών.

Η Sony επισήμανε μια επιδείνωση της κερδοφορίας με την τελευταία της κονσόλα, την οποία απέδωσε στις «αλλαγές στις προσφορές ανά γεωγραφική περιοχή και στο μείγμα των καναλιών πωλήσεων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης