Μαζικές κινητοποιήσεις από το «κίνημα της πετσέτας» και σαρωτικοί έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί σε πολλές παραλίες. Ωστόσο στη Νάξο λίγο μετά τους ελέγχους που έγιναν σε παραλίες, κάποιοι έβαλαν ξανά τις ξαπλώστρες στις παλιές τους θέσεις.

Συγκεκριμένα, κάποιοι έβαλαν ξανά και μάλιστα μέσα στη νύχτα τις ξαπλώστρες σε παραλίες της Νάξου, δείχνοντας ότι το «κίνημα της πετσέτας» και η κινητοποίηση των αρχών και οι έλεγχοι δεν τους πτοούν.

Κίνημα της Πετσέτας: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για ελεύθερες παραλίες – Συλλήψεις και κλείσιμο beach bar

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στη σελίδα της ομάδας «Σώστε τις παραλίες της Νάξου», κάποιοι επιτήδειοι και απτόητοι από τους ελέγχους που έγιναν και φυσικά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το «κίνημα της πετσέτας», έβαλαν ξανά στις παραλίες Αγία Άννα, Πλάκα, Άγιο Γεώργιο και Άγιο Προκόπιο τις ξαπλώστρες που είχαν… ξηλωθεί.

Κινητοποιήσεις και στη Θάσο

Το «κίνημα της πετσέτας» προκάλεσε κινητοποιήσεις πολιτών και στη Θάσο και χθες  έγινε διαμαρτυρία πολιτών σε παραλία των Μαριών η οποία φέρεται να έχει καταληφθεί εξολοκλήρου από ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Νέες κινητοποιήσεις έγιναν χθες και στη Χαλκιδική, ενώ διαμαρτυρίες έχουν προγραμματιστεί και για το Σάββατο 12 Αυγούστου.

Σαρωτικοί έλεγχοι

Στο μεταξύ, τo «Κίνημα της πετσέτας» έχει πυροδοτήσει σαρωτικούς ελέγχους στις παραλίες. Έλεγχοι σε 918 ιδιώτες και επιχειρήσεις τουριστικής εκμετάλλευσης του αιγιαλού, από τους οποίους διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις, πραγματοποιήθηκαν από τις 21 Ιουλίου μέχρι προχθές (8.8.2023) από τις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες.

Πηγη in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα