Ο Τζεφ Μπέζος προσθέτει μια παραθαλάσσια έπαυλη στη Φλόριντα στην ταχέως αναπτυσσόμενη αυτοκρατορία ακινήτων του, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο ιδρυτής της Amazon.com Inc. και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, συμφώνησε να πληρώσει 68 εκατομμύρια δολάρια για ένα κτήμα στο Indian Creek, ένα τεχνητό νησί, με αυστηρά περιορισμένη πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή του Μαϊάμι.

Το ακίνητο των 11 στρεμμάτων τριών υπνοδωματίων, που χτίστηκε το 1965, ανήκε προηγουμένως στην MTM Star International, μια εταιρεία με δεσμούς με τον Παναμά.

Τα δημόσια αρχεία δείχνουν ότι η πώληση πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, αλλά η ταυτότητα του τελικού αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε. Πριν από αυτό, η τελευταία καταγεγραμμένη πώληση ήταν το 1982 για 1,4 εκατομμύρια δολάρια.

Ο 59 ετών Μπέζος εξετάζει επίσης άλλες αγορές στην περιοχή, αποκάλυψε άτομο στο Μπλούμπεργκ, υπό καθεστώς ανωνυμίας. Η περιοχή Indian Creek γνωστή και ως “Καταφύγιο των πλουσίων – Billionaire Bunker” έχει φιλοξενήσει πλήθος διοασημοτήτων.

Σπίτια σε όλο τον κόσμο

Ο Μπέζος έχει συγκεντρώσει πολλά ακίνητα τα τελευταία χρόνια, όπως στην Ουάσιγκτον, DC, μια έπαυλη στο Μπέβερλι Χιλς 35 στρεμμάτων που αγόρασε για 165 εκατομμύρια δολάρια το 2020 και ένα κτήμα στο Μάουι.

Έχει ακίνητα στο Μανχάταν και το Σιάτλ, καθώς και ένα ράντσο 1.214.058 στρεμμάτων στο Τέξας, όπου εδρεύει η τοποθεσία εκτόξευσης του πυραύλου New Shepard της Blue Origin.

Οι δαπάνες του για εξαιρετικά ακριβά είδη έχουν επιταχυνθεί από τότε που παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Amazon το 2021 και αφότου χώρισε από τη σύζυγό του Μακένζι Σκοτ. Κατέχει ένα από τα πιο ακριβά σούπερ γιοτ στον κόσμο, το Koru, το οποίο καθελκύστηκε φέτος και κόστισε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του.

Η αγορά του στο Indian Creek εκτείνεται σχεδόν σε 9864 τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με τα αρχεία ιδιοκτησίας, και περιλαμβάνει μια πισίνα.

Περιουσία 163 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Με περιουσία 163 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ο Μπέζος θα γινόταν αμέσως ο πλουσιότερος κάτοικος του Indian Creek. Το νησί έχει μόλις περίπου 40 κατοικίες, ένα country club και το δικό του αστυνομικό τμήμα.

Οι αξίες των ακινήτων έχουν εκτοξευθεί στην αποκλειστική γειτονιά, αλλά και σε όλητην αριστοκρατική περιοχή του Μαϊάμι τα τελευταία χρόνια, καθώς η περιοχή έχει προσελκύσει μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Η αγορά σηματοδοτεί μια επιστροφή για τον Μπέζος, ο οποίος αποφοίτησε από το γυμνάσιο στο Μαϊάμι, αφού ο γεννημένος στην Κούβα θετός πατέρας του βρήκε δουλειά στη Φλόριντα. Οι γονείς του έχουν ακίνητα στο Coral Gables και στο Miami Beach.

Περνάει επίσης αρκετό χρόνο στην περιοχή. Ο Μπέζος παρακολούθησε το πάρτι Grand Prix του Μαϊάμι τον Μάιο όπου και απαθανατίστηκε από πολλούς παρευρισκόμενους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή