Υπάρχουν περισσότερα σούπερ γιοτ στα ανοικτά των ακτών της Ιταλίας και της Ελλάδας από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο αυτή τη στιγμή, και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που αφορούν τον Τζεφ Μπέζος και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η καλοκαιρινή σεζόν δείχνει να έχει ξεκινήσει καλά για τους απανταχού κροίσους.

Το μήκους 123 μέτρων Golden Odyssey, το οποίο δημοπρατήθηκε το 2022 όταν ανήκε στον Σαουδάραβα πρίγκιπα Khaled bin Sultan al Saud, ήταν το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου που έπλευσε στα ιταλικά ύδατα, ενώ δεύτερο ήταν το 115 μέτρων Lady Jorgia του Καναδού δισεκατομμυριούχου Patrick Dovigi.

Ρώσος μεγιστάνας σε δικαστικό «πόλεμο» με Βρετανία για πάρει πίσω το σούπερ-γιοτ του

Υπό κανονικές συνθήκες, το Sailing Yacht A μήκους σχεδόν 145 μέτρων του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Andrey Igorevich Melnichenko θα κατείχε την πρωτιά, ωστόσο, το γιοτ του ολιγάρχη κατασχέθηκε πέρυσι από τις ιταλικές αρχές και τώρα έχει κόστος συντήρησης 900.000 δολάρια το μήνα, καθώς παραμένει αγκυροβολημένο, με πλήρωμα 20 ατόμων.

Τα 259 γιοτ που έπλεαν στα ανοιχτά της Ιταλίας την Παρασκευή ήταν υπερδιπλάσια σε σχέση με πριν από τρεις μήνες, αφού πολλά από αυτά ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους μέσω Ατλαντικού από τις ΗΠΑ και την Καραϊβική τον Απρίλιο, για να ξεκινήσουν τα θερινά ταξίδια στη Μεσόγειο.

Το Grand Prix του Μονακό και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών προσέλκυσαν πλήθος από πλούσιους τον περασμένο μήνα και τα γιοτ δεν έφυγαν.

Στην Ελλάδα…

Σύμφωνα με το Bloomberg, o αριθμός των γιοτ είναι αυξημένος σχεδόν σε κάθε χώρα της Μεσογείου, με την Ελλάδα να φιλοξενεί 235 γιοτ, έναντι 217 που βρίσκονται στη Γαλλία, 150 στην Ισπανία και 94 στην Τουρκία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο ιδρυτής της Amazon.com, Τζεφ Μπέζος, εθεάθη στο Πορτοφίνο με το νέο του γιοτ Koru, ενώ ο πανταχού παρών Λεονάρντο Ντι Κάπριο πέρασε λίγο οικογενειακό χρόνο σε ένα γιοτ κατά μήκος της ακτής του Αμάλφι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση