Διευκρινίσεις για το σημερινό συμβάν στον Πύργο Πειραιά παρέχει η Piraeus Tower Α.Ε.. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια εργασιών συγκόλλησης, σημειώθηκε περιορισμένης έκτασης φωτιά.

Πύργος Πειραιά: Zara και Zara Home ο μισθωτής «άγκυρα»

«Το περιστατικό», επισημαίνεται, «αντιμετωπίστηκε άμεσα, με ίδια μέσα, από την ομάδα ασφαλείας της κατασκευάστριας εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε., σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές στο εργοτάξιο».

Ο Πύργος Πειραιά με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023 και θα αποτελέσει τον πρώτο ψηφιακό «πράσινο» ουρανοξύστη της Ελλάδας, πιστοποιημένος στην ανώτατη βαθμίδα Platinum, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο LEED. Παράλληλα θα φέρει την πιστοποίηση WELL που αφορά την υγεία και ευεξία των χρηστών του κτιρίου.

Με 19.000 τ.μ. γραφείων, 7.000 τ.μ. εμπορικών χώρων και 700 τ.μ. χώρων εστίασης, ο Πύργος του Πειραιά των 22 ορόφων θα φιλοξενήσει τους νέους χρήστες του στις αρχές του 2024. Στον περιβάλλοντα χώρο θα γίνουν φυτεύσεις σε 1.000 τ.μ., ενώ υπάρχει η πρόβλεψη μίσθωσης θέσεων στον χώρο στάθμευσης του ΟΛΠ, που θα συνδέεται με τον Πύργο μέσω πεζογέφυρας.

Για να χτιστεί το κτίριο-τοπόσημο του Πειραιά, που έμεινε κενός για δεκαετίες, κατεδαφίστηκε η παλαιά Κεντρική Δημοτική Αγορά Πειραιώς, καθώς και ένα ιστορικό κτίριο με ένα ρολόι στην κορυφή του. Με τον κυρίως όγκο του κτιρίου να παραμένει εσωτερικά ημιτελής, αξιοποιήθηκαν για κάποια χρόνια μόνο οι τρεις πρώτοι όροφοί του, για καταστήματα, γραφεία και εκπαιδευτήρια.

Τουλάχιστον τέσσερις φορές επιχειρήθηκε να αξιοποιηθεί χωρίς επιτυχία ώσπου τον Μάιο του 2019 προκηρύχθηκε νέος διαγωνισμός από τον νυν δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για αποπεράτωση και αξιοποίηση του κτιρίου για 99 χρόνια. Το ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα για τον Δήμο Πειραιά ανέρχεται στα 1,01 εκατ. ευρώ, με αναπροσαρμογή 2% ετησίως. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 77,8 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα
Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων
Ακίνητα |

Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων

Παρά τις σύγχρονες επενδυτικές προκλήσεις (ενδεικτικά αύξηση κατασκευαστικού κόστους, αύξηση επιτοκίων, πράσινη μετάβαση), η  διατήρηση του θετικού ρυθμού ανάπτυξης καθιστά αναγκαία τη σταθερότητα του νομοθετικού και εν γένει επενδυτικού πλαισίου