Κυβερνοασφάλεια: Η λίστα με τα πιο διαδεδομένα κακόβουλα λογισμικά για τον Ιούλιο

Tο κακόβουλο λογισμικό για κινητά Anubis επιστρέφει στην κορυφή της κατηγορίας

Κυβερνοασφάλεια: Η λίστα με τα πιο διαδεδομένα κακόβουλα λογισμικά για τον Ιούλιο

Η Check Point Software Technologies, πάροχος λύσεων κυβερνοασφάλειας, δημοσίευσε το Global Threat Index για τον Ιούλιο του 2023. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το Remcos μετακινήθηκε στην τρίτη θέση, αφού τον περασμένο μήνα οι δράστες δημιούργησαν ψεύτικους ιστότοπους για να διαδώσουν κακόβουλους downloaders που μεταφέρουν το RAT.

Εν τω μεταξύ, το mobile banking Trojan Anubis εκτόπισε το σχετικά νεοεισερχόμενο SpinOk από την πρώτη θέση της λίστας κακόβουλου λογισμικού για κινητά, ενώ η Εκπαίδευση/Ερευνα ήταν ο κλάδος που επηρεάστηκε περισσότερο.

Ποιο brand χρησιμοποιείται περισσότερο σε απάτες 

Το Remcos είναι ένα RAT που πρωτοεμφανίστηκε το 2016 και διανέμεται τακτικά μέσω κακόβουλων εγγράφων ή προγραμμάτων λήψης της Microsoft. Πιο πρόσφατα παρατηρήθηκε σε μια εκστρατεία που αφορούσε το κακόβουλο πρόγραμμα λήψης Fruity. Ο στόχος ήταν να δελεάσει τα θύματα να κατεβάσουν το πρόγραμμα λήψης Fruity, το οποίο καταλήγει στην εγκατάσταση διαφόρων RATs όπως το Remcos, το οποίο είναι γνωστό για την ικανότητά του να αποκτά απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα του θύματος, να κλέβει ευαίσθητες πληροφορίες και διαπιστευτήρια και να διεξάγει κακόβουλες δραστηριότητες στον υπολογιστή του χρήστη.

«Αυτή η εποχή του χρόνου είναι ιδανική για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Ενώ πολλοί εκμεταλλεύονται την περίοδο των διακοπών, οι οργανισμοί λόγω των αδειών προσωπικού και τις όποιες μεταβολές σε αυτό, είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε θέματα που θα μπορούσαν να επηρεάσει την ικανότητά τους να παρακολουθούν τις απειλές και να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο», δήλωσε η Maya Horowitz, αντιπρόεδρος έρευνας της Check Point Software. «Η εισαγωγή αυτοματοποιημένων και ενοποιημένων διαδικασιών ασφαλείας μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις καλές πρακτικές κατά τη διάρκεια των περιόδων των διακοπών, παράλληλα με τη σωστή εκπαίδευση των χρηστών».

Η CPR αποκάλυψε επίσης ότι η ευπάθεια «Web Servers Malicious URL Directory Traversal» ήταν η ευπάθεια με τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση, επηρεάζοντας το 49% των οργανισμών παγκοσμίως, ακολουθούμενη από την «Apache Log4j Remote Code Execution» με 45% και την «HTTP Headers Remote Code Execution» με παγκόσμιο αντίκτυπο 42%.

OT Originals

Περισσότερα από Τεχνολογία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο