Η ρωσική κυβέρνηση απαγόρευσε σε εργαζόμενους τη χρήση iPhone και iPad, επιτρέποντάς την αποκλειστικά για προσωπικές ανάγκες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Μόνο για προσωπικές ανάγκες»

«Επιβάλλεται απαγόρευση χρήσης συσκευών (της Apple) – smartphones και tablets – για πρόσβαση σε εφαρμογές και σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εργασίας», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Ανάπτυξης, Επικοινωνιών και ΜΜΕ, Μαξούτ Σαντάεφ. «Επιτρέπεται η χρήση iPhone για προσωπικές ανάγκες», διευκρίνισε.

Apple: Ξεπουλάει η πρώτη της… αποτυχία

Το μέτρο επιβλήθηκε δύο μήνες μετά τους ισχυρισμούς της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ότι αρκετές χιλιάδες συσκευές της Apple παραβιάστηκαν λόγω κυβερνοεπίθεσης που αποδίδεται στις ΗΠΑ.

H Apple διέψευσε τους ισχυρισμούς. Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) που – σύμφωνα με την FSB – συνεργάστηκε με την Apple, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Να τα πετάξουν

Τον προηγούμενο μήνα, η FSB ζήτησε από όλους τους Ρώσους αξιωματούχους να πετάξουν τα iPhone και όλα τα άλλα προϊόντα της Apple, που πιθανότατα χρησιμοποιούν, λόγω αυξανόμενων ανησυχιών κατασκοπείας.

Ενα μήνα αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τη ρωσική εισβολή στα ουκρανικά εδάφη, τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, υπέγραψε διάταγμα με το οποίο απαιτούσε από τους οργανισμούς που εμπλέκονται σε «κρίσιμες υποδομές πληροφοριών» – δηλαδή στην υγειονομική περίθαλψη, στον τομέα των επιστημών και στον χρηματοπιστωτικό τομέα – ν’ αλλάξουν προς το εγχώριο λογισμικό το αργότερο μέχρι το 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα