Η άνοδος της ζήτησης αεροπορικών ταξιδιών μετά την πανδημία έχει δώσει ώθηση κερδών στις αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες προσπαθούν να τα αυξήσουν ακόμη περισσότερο δελεάζοντας με διάφορους τρόπους τους ταξιδιώτες με μεγαλύτερα πορτοφόλια στις πρώτες θέσεις.

Ένας λόγος γι’ αυτή την στροφή είναι ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας πολλοί ταξιδιώτες πολυτελείας γεύτηκαν τα πλεονεκτήματα μικρών ιδιόκτητων τζετ που χρησιμοποίησαν για να αποφύγουν πιθανή μόλυνση. Τώρα οι αεροπορικές εταιρίες σκαρφίζονται δολώματα από νέες ανέσεις, γεύματα από διάσημους σεφ εν πτήσει, αλλά και δωράκια πολυτελείας που πολλοί ποθούν ακόμη και ως συλλεκτικά αντικείμενα.

Οι εταιρείες του Κόλπου δίνουν τα πολυτελέστερα κιτ ανέσεων

Η Emirates Airlines του Ντουμπάι μόλις ανακοίνωσε την τελευταία της προσφορά νεσεσέρ, αναβαθμίζοντας τη συνεργασία της την Bulgari για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνα. Η σειρά διαθέτει νέα ασημένια και λιλά βέγκαν τσαντάκια περιποίησης και θήκες για επιβάτες business class, που περιέχουν πολλά προϊόντα Bulgari, συμπεριλαμβανομένου ενός Bulgari Omnia Amethyste Eau de Toilette, καθώς και ασορτί γαλάκτωμα προσώπου και σώματος. Τα νέα κιτ περιλαμβάνουν ορισμένα απαραίτητα στοιχεία άνεσης, όπως ένα οδοντιατρικό κιτ, διπλό καθρέφτη από καλαμάκι σίτου, αποσμητικό, χαρτομάντιλα και μια πτυσσόμενη βούρτσα μαλλιών. Για τους άντρες υπάρχει επίσης μια μαύρη και ταμπά βέγκαν δερμάτινη έκδοση, που περιέχει Bulgari Pour Homme Eau de Toilette.

Το κιτ Bulgari της Emirates

Η Conde Nast Traveller  αποκάλυψε επίσης ότι η Etihad Airways του Άμπου Ντάμπι έχει συνεργαστεί με την Acqua Di Parma για τα κιτ ανέσεων που διαθέτει, τα οποία είναι διαθέσιμα για επαγγελματίες και επιβάτες πρώτης θέσης σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Για business class, οι επιβάτες έχουν μια επιλογή από κίτρινες ή μαύρες τσάντες νιπτήρα, οι οποίες συνοδεύονται από ένα μικρό Acqua Di Parma Colonia σε μέγεθος δοκιμαστή, μάσκα ματιών, ωτοασπίδες και κάλτσες, με κιτ ξυρίσματος και χτένες που διατίθενται κατόπιν αιτήματος. Στην πρώτη θέση, οι επιβάτες λαμβάνουν μια κυλινδρική κίτρινη τσάντα, που περιέχει όλα τα παραπάνω, καθώς και ένα μεγαλύτερο μπουκάλι με κολόνια, λοσιόν σώματος 40 ml και βάλσαμο για τα χείλη.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Σαουδικής Αραβίας, η Saudia, συνεργάζεται με τις Furla και Porsche Design για τα κιτ ανέσεων πρώτης και επαγγελματικής κατηγορίας, προσφέροντας θήκες για άνδρες και γυναίκες, που περιέχουν επώνυμα προϊόντα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τις ετικέτες πολυτελείας. Και τα επαγγελματικά και πρώτης κατηγορίας κιτ περιέχουν μάσκες ματιών και κάλτσες, καθώς και λοσιόν χεριών και βάλσαμο για τα χείλη, βούρτσα μαλλιών, καθρέφτη και οδοντιατρικό κιτ. Υπάρχει επίσης ένα μαντηλάκι φακών και ένα καλώδιο USB. Οι τσάντες Porsche Design, που προορίζονται για άνδρες, διατίθενται σε μπλε και μαύρο χρώμα, ενώ οι τσάντες Furla, για γυναίκες, έρχονται σε καστανά με αποχρώσεις του κίτρινου και του παστέλ ροζ.

Στα αεροσκάφη της Qatar Airways, στους και τους επιβάτες business και πρώτης θέσης προσφέρονται κιτ ανέσεων και κουτιά δώρων από τον Γάλλο αρωματοποιό Diptyque. Διαθέσιμες σε όσους πετούν σε δρομολόγια σε όλη την Αμερική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, καθώς και για πτήσεις A380 προς Λονδίνο και Παρίσι, οι τσάντες είναι προσαρμοσμένες με αρώματα ανδρών και γυναικών. Καθένα περιέχει ένα βάλσαμο για τα χείλη, αρωματική λοσιόν σώματος, κρέμα προσώπου και Eau Rose ή 34 Boulevard Saint Germain Eau de Toilette.

Το κιτ της Qatar Airways

Η Ασία αντεπιτίθεται

Δεδομένου ότι οι τουαλέτες στις Suites Class και First Class της Singapore Airlines έχουν είδη οδοντιατρικής φροντίδας και τα σετ πιτζάμες συσκευασμένα με μάσκες ματιών και κάλτσες, τα δερμάτινα κιτ περιποίησης με φερμουάρ που παραδίδονται σε κάθε επιβάτη είναι γεμάτα με αντικείμενα που προκαλούν έκπληξη και γοητεία, όπως έγραψε το CNN. Μέσα στα κιτ unisex υπάρχουν προϊόντα σώματος από τη Lalique — όπως σαπούνι, βάλσαμο για τα χείλη και λοσιόν σώματος — όλα με το άρωμα Neroli. Το θέμα συνεχίζεται σε ένα κερί με άρωμα Lalique Neroli (όχι για χρήση στο σκάφος, φυσικά) και το δώρο ενός μικρού αναμνηστικού κρυστάλλου Lalique. Αυτό είναι ένα κιτ ανέσεων που δεν θα αφήσει κανείς στο αεροπλάνο.

Το κιτ ανέσεων First Class που παρουσιάστηκε στους επιβάτες από την Japan Airlines αποδεικνύει την άψογη ικανότητα της αεροπορικής εταιρείας να συνδυάζει την επιθυμία για λεπτομέρεια με το κοσμοπολίτικο élan. Η θήκη σχεδιασμένη από τον οίκο μόδας ETRO, περιλαμβάνει άρωμα, βάλσαμο για τα χείλη και λοσιόν σώματος της πολυτελούς ιταλικής σειράς “Shantung”, καθώς και μάσκα ματιών, μάσκα ενυδάτωσης, οδοντιατρικό κιτ, χτένα, στοματικό διάλυμα, ωτοασπίδες και χαρτομάντιλα. Περιέχει επίσης σκιά ματιών, μάσκα ενυδάτωσης, οδοντιατρικό κιτ, ωτοασπίδες και χαρτομάντιλα.

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί στο ανταγωνισμό πολυτελών κιτ

Τα κιτ ανέσεων της Lufthansa είναι κάτι για το οποίο η εταιρεία υπερυφανεύεται έχοντας τα νεότερα σχέδια τελευταίας τεχνολογίας με κορυφαία brands που περιλαμβάνουν τις Rimowa, Porsche Design, Sinn και Jil Sander, όλες γερμανικές, και προϊόντα προσωπικής περιποίησης από την ελβετική μάρκα La Prairie. Η Lufthansa ενημερώνει επίσης τα κιτ ανέσεων για άνδρες και γυναίκες κάθε λίγους μήνες, ώστε οι συχνοί ταξιδιώτες να μην κουράζονται από τις προσφορές. Κάθε κιτ έχει ένα οδοντιατρικό σετ από μπαμπού, κάλτσες, μάσκα ματιών, καλλυντικά από τη La Prairie, μια βούρτσα μαλλιών από βιοδιασπώμενο υλικό, ωτοασπίδες, κόκαλο παπουτσιού από μπαμπού και ένα κουτί μέντες. Και βέβαια πιτζάμες και τις παντόφλες για ολονύχτια πτήσεις.

Τον περασμένο μήνα, η Delta παρουσίασε boho-chic θήκες από 50% ανακυκλωμένο και 50% τοπικό βαμβάκι, ραμμένες στο χέρι από τεχνίτες στο Μεξικό μέσω του πιστοποιημένου B-Corp Someone Somewhere. Τα κιτ το κρατούν απλό με μάσκα ματιών, οδοντόβουρτσα μπαμπού, οδοντόκρεμα οικολογικής χρήσης, βάλσαμο για τα χείλη και κρέμα χεριών. Το νέο κιτ ανέσεων εξαλείφει πέντε πλαστικά αντικείμενα μιας χρήσηςμειώνοντας την ετήσια χρήση πλαστικού της Delta κατά 90.000 λίβρες. «Οι παραδοσιακές τεχνικές αργαλειού και οι βιοτεχνικές διαδικασίες παραγωγής εξαλείφουν επίσης τα απόβλητα», τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Matador.

Η Air France είναι γνωστό ότι προσφέρει στους ταξιδιώτες της business class μίνι μπουκάλια προϊόντων Clarins και L’Occitane. Οι αεροσυνοδοί προσφέρουν στους επιβάτες unisex μπλε ή μπεζ πουγκάκια με επένδυση σε μοτίβο ψαροκόκαλου. Μέσα μπορεί να βρουν οδοντόβουρτσες από μπαμπού και οδοντόκρεμα, στυλό, ωτοασπίδες, μάσκα ύπνου, κάλτσες, ενυδατικό τζελ Clarins Hydra-Essential και Clarins Beauty Flash Balm.

Το κιτ της Air France

Σύμφωνα με το Robb Report, οι ταξιδιώτες κλάσης JetBlue Mint της Virgin λαμβάνουν γενναιόδωρα κομψά κιτ γεμάτα με χρήσιμα προϊόντα περιποίησης και ευεξίας, προσαρμοσμένα τόσο για την ώρα της πτήσης (πρωί, βράδυ ή μεταμεσονύκτια) όσο και τον προορισμό.

Η American Airlines έχει ανανεώσει τα επαγγελματικά και πρώτης κατηγορίας κιτ ανέσεων με τη βοήθεια της Shinola με έδρα το Ντιτρόιτ—η οποία δημιούργησε μια συλλογή βελτιωμένων, επαναχρησιμοποιήσιμων τσαντών—και προϊόντων ευεξίας των οίκων D.S. και Radio Bombay.

Τέλος, οι πιστοί της KLM που συλλέγουν αντικείμενα της αεροπορικής εταιρείας από την Delftware houses είναι τυχεροί, καθώς προς τιμήν των 102ων γενεθλίων του θεάτρου Tuschinski του Άμστερνταμ, η εταιρεία αποκάλυψε μια νέα σειρά για τον εορτασμό του. Όπως πάντα, το σπίτι είναι γεμάτο με το ολλανδικό πνεύμα, Bols Genever, και οι ταξιδιώτες business class μπορούν να παρακολουθούν τη συλλογή τους μέσω μιας αποκλειστικής εφαρμογής.

Πορτογαλική πρωτοπορία

Τα κιτ ανέσεων στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της TAP Business Class, προσφέρουν άκαμπτα τενεκεδάκια που έχουν σχεδιαστεί να μοιάζουν με κονσέρβες σαρδέλας που κατασκευάζονται στην Πορτογαλία. Είναι μια ιδιότροπη ανάσα στην συχνά ρουτινιασμένη ταξιδιωτική εμπειρία business class και ανοίγουν για να αποκαλύψουν προϊόντα περιποίησης σώματος της Rituals, μάσκα ματιών, ωτοασπίδες, στυλό, κάλτσες και ένα οδοντιατρικό κιτ.

TAP

Αυτά τα ωραία για όσους ταξιδεύουν με business class ή πρώτη θέση. Οι υπόλοιποι απλά θα πρέπει να αρκεστούν στην ευγένεια του πληρώματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή