Με τις «αρρυθμίες» της είναι αντιμέτωπη η κυβέρνηση

Ίσως φταίει πως ο κ. Μητσοτάκης τελικώς παρέλαβε «καμένη γη» από τον … Κυριάκο! Ετσι από τον … «βομβαρδισμό» της Νέας Αγχιάλου – ο προηγούμενος ήταν ακριβώς πριν από 80 χρόνια, από τους Ιταλούς και από θαλάσσης – καταλήξαμε στη σφαγή της Νέας Φιλαδέλφειας και στο ενδιάμεσο χάσαμε τον κ. Νότη Μηταράκη και τον κ. Γιώργο Πατούλη.

Ο πάγκος

Αλλά υπάρχει … πάγκος και οι κκ Γιάννης Οικονόμου και Νίκος Χαρδαλιάς έκαναν τις αντικαταστάσεις! Πάντως η Τετάρτη θα είναι μία κρίσιμη ημέρα. Η ατζέντα αφορά στο ποδόσφαιρο και στο Μέγαρο Μαξίμου μαζεύουν ήδη… έπιπλα και άλλα αντικείμενα που πιάνουν χώρο. Θα είναι πολύ πλούσια η συζήτηση. Και θα έχει και διεθνή διάσταση.

Το γάντι

Εν τω μεταξύ η σφαγή της Νέας Φιλαδέλφειας αποκτά και … διακρατικό ενδιαφέρον, με την παρέμβαση του προέδρου της Κροατίας. Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν σήκωσαν το γάντι, απλώς διέρρευσαν τα περί ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Θα έχει συνέχεια; Δεν γνωρίζω. Πάντως το θέμα αποκτά ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Να υποθέσω ότι αγωγός των Κροατών θα έλθουν και άλλες – πχ βορειοευρωπαικές – δυνάμεις; Δεν θέλω να το πιστεύω, αν και κανείς δεν ξέρει. Και ποτέ μη λές ποτέ….

Η ακρίβεια στο ράφι

Εδώ και αρκετούς μήνες οι χώροι των σούπερ μάρκετ έχουν εξελιχθεί σε «τρομοκρατικό περιβάλλον» για τους καταναλωτές. Η ακρίβεια στα καταναλωτικά προϊόντα είναι εντυπωσιακή. Βέβαια, η αρχή έγινε από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου, όταν ενόψει των εκλογών εβδομάδα με την εβδομάδα οι έλεγχοι ατόνησαν – αν και ήταν άνευ νοήματος διότι περιορίζονταν στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ενώ οι «δράστες» των ανατιμήσεων ήταν οι βιομηχανικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις. Και μέχρι στις 30 Ιουνίου που έληξαν οι ρυθμίσεις για την αισχροκέρδεια και το «καλάθι του νοικοκυριού» – ανανεώθηκαν βέβαια αργότερα – οι επιχειρηματίες των καταναλωτικών προϊόντων έκαναν… «πάρτι» κερδοφορίας.

Θα το διαπιστώσουμε το 2024, όταν θα δημοσιευτούν οι ισολογισμοί του 2023. Το «πάρτι», λοιπόν, συνεχίζεται! Και τα μηνύματα που έχει στείλει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας φαίνεται πως δεν έχουν ληφθεί! Η επόμενη φάση ποια θα είναι;

Για να λέμε, όμως, την αλήθεια, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει εν ού παικτοίς. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προσπαθεί να βγει από τον υπαρξιακό του στρόβιλο – λίγο χλωμό το βλέπω – και το Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, όσο περνά ο καιρό εξελίσσεται σε κάτι σαν… «οικογενειακή περιουσία» του προέδρου του. Με αποκλειστικό ενδιαφέρον να πάρει τη ρεβάνς από τον «πολυτραυματία» γείτονα του! Φαίνεται πως έτσι θα πορευτεί η πολιτική ζωή της χώρας ως τις ευρωεκλογές, αν όχι και ολόκληρη την τετραετία.

Οι εκπλήξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ – αν και είναι νωρίς ακόμη – φαίνεται πως η κυρία Εφη Αχτσιόγλου θα είναι η νικήτρια των εσωκομματικών εκλογών. Δεν αποκλείω τις εκπλήξεις, αλλά τις θεωρώ μάλλον απίθανες εν προκειμένω. Και το crash test θα είναι τον ερχόμενο Μάιο, στις ευρωβουλευτικές εκλογές και θα αποκαλυφθεί και η δυναμική της στη κοινωνία. Μετά δεν αποκλείω εξελίξεις. Πάντως για όσους ενδιαφέρονται να σας ενημερώσω πως ο κ. Σωκράτης Φάμελλος δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος. Ο λόγος; Οπως λέει σε συνομιλητές του η κατάσταση είναι κατ΄ ελάχιστον τραγική – με δικά μου λόγια, δεν μου επιτρέπεται να αποκαλύψω περισσότερα.

Ο κάτοικος φυλακών

Και ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης – κάτοικος των … φυλακών του Δομοκού – ανακοίνωσε την κάθοδο του στις δημοτικές εκλογές και συγκεκριμένα στο Δήμο Αθηναίων. Το περιβάλλον του εν λόγω Δήμου είναι πολιτικά … καταπονημένο. Ο κ. Κώστα Μπακογιάννης έχει ήδη μία θητεία και όσο να πεις ένα κόστος το έχει – ευγενικά το λέω – ο κ. Κώστα Ζαχαριάδης προς το παρόν δεν φαίνεται να κάνει την έκπληξη, άσε που το κόμμα του είναι σε ελεύθερη πτώση, ο κ. Χάρης Δούκας φαίνεται αδιάφορος και η υποψηφιότητα του ΚΚΕ θα συγκεντρώσει τους συνήθεις ψηφοφόρους και το … περιβάλλον τους. Ως εκ τούτου ο κ. Κασιδιάρης διεκδικεί ένα ποσοστό τέτοιο που θα το αναδείξει σε σημαντικό παίκτη στη συγκεκριμένη περιοχή. Θα τα καταφέρει ή θα λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά των Αθηναίων δημοτών; Θα φανεί….

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories