Ένα σοκαριστικό περιστατικό με άρωμα ομοφοβίας σημειώθηκε την Κυριακή στο Λονδίνο έξω από το δημοφιλές γκέι μπαρ Two Brewers.

Ο δράστης της επίθεσης επιτέθηκε στους δύο νεαρούς με μαχαίρι και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε συλλήψεις αν και το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως ομοφοβική επίθεση.

«Δεν νιώθω ούτε λύπη, ούτε θυμό ή σύγχυση… με άφησαν απλώς τόσα ερωτήματα… να σκέφτομαι τι έκανε έναν άνθρωπο να αισθάνεται ότι είναι σωστό να επιτεθεί σε οποιονδήποτε… ανεξάρτητα από τους λόγους του… και πώς το αλλάξουμε αυτό…» έγραψε ένα από τα θύματα στο Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by 𝒜 (@aniello110)

Σοκ από την ομοφοβική επίθεση

Παρά την επίθεση, ο Aniello είπε ότι δεν ένιωσε ποτέ «πιο περήφανος, πιο χαρούμενος ή πιο παρηγορημένος» από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, την οποία αποκάλεσε την οικογένειά του, και είπε ότι δεν θα άλλαζε ποτέ.

Υπήρξε μια έκρηξη σοκ και θυμού μεταξύ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας μετά την ομοφοβική επίθεση, με όσους βρίσκονταν στο μπαρ κατά τη διάρκεια της επίθεσης να επαινούν τις ενέργειες του προσωπικού του σε στιγμές μετά την επίθεση.

Πολλοί άλλοι έχουν εκφράσει τους φόβους τους μετά την επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με έναν πελάτη του μπαρ να λέει ότι «αισθάνεται αηδία».

«Ήμουν πάντα ξεκάθαρος ότι δεν υπάρχει χώρος για μίσος στο Λονδίνο. Στέκομαι στο πλευρό των ΛΟΑΤΚΙ+ Λονδρέζων και θα κάνω ό,τι μπορώ για να μπει τέλος στα εγκλήματα μίσους στην πρωτεύουσα. Η ομάδα μου, μαζί με την Met Police, υποστηρίζουν και συνεργάζονται στενά με το LGBTQ+ Venues Forum και τα μέλη του που θα προσκληθούν να παρευρεθούν σε μια επείγουσα συνάντηση αργότερα αυτή την εβδομάδα» είπε ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ο οποίος χαρακτήρισε την ομοφοβική επίθεση «απεχθή».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση