Μπορεί η Barbie να είναι η δεύτερη σε εισπράξεις ταινία της χρονιάς και να οδεύει ολοταχώς για την πρώτη, αλλά δεν λατρεύουν όλες οι χώρες την ταινία με πρωταγωνίστρια τη Mαργκότ Ρόμπι, όπως ανάφερει το People.

Το Κουβέιτ, ο Λίβανος, το Βιετνάμ και πρόσφατα η Αλγερία, έχουν λάβει μέτρα για να απαγορεύσουν την αναπαραγωγή της ταινίας «Barbie» στους κινηματογράφους.

Μαργκότ Ρόμπι: Το υπέρογκο πόσο εισπράξεων για τη Barbie

Απαγόρευση προβολής

Την Τετάρτη, πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Κουβέιτ κινήθηκε για να απαγορεύσει στην Barbie να παίζει στους κινηματογράφους αφού ο πρόεδρος της επιτροπής λογοκρισίας ταινιών της χώρας Lafi Al-Subaie είπε ότι η κωμωδία της Greta Gerwig κουβαλάει ιδέες που ενθαρρύνουν απαράδεκτη συμπεριφορά και διαστρεβλώνουν τις αξίες της κοινωνίας.

Η απαγόρευση της ταινίας από το Κουβέιτ έρχεται μετά την κίνηση του υπουργού Πολιτισμού του Λιβάνου Μοχάμαντ Μορτάντα να απαγορεύσει την προβολή της Barbie σε ολόκληρη τη χώρα.

Υποστήριξε ότι η ταινία «προώθησε την ομοφυλοφιλία» και αντέβαινε σε αξίες που σχετίζονται με την πίστη και την ηθική, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Μορτάντα δημοσίευσε μια ανακοίνωση στην οποία ζητάει από την υπηρεσία Γενικής Ασφάλειας του Λιβάνου, που είναι αρμόδια για τις αποφάσεις λογοκρισίας στη χώρα, να λάβει μέτρα για να αποτρέψει την αναπαραγωγή της ταινίας στους κινηματογράφους.

Η Barbie, στην οποία συμμετέχουν οι LGBTQ+ ηθοποιοί Scott Evans, Alexandra Shipp και Hari Nef, έχει επίσης αποκλειστεί στο Βιετνάμ για έναν εντελώς ξεχωριστό λόγο.

Στις 5 Ιουλίου, το Υπουργείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι ανακάλεσε την άδεια της Barbie να παίζει στους κινηματογράφους λόγω ενός παγκόσμιου χάρτη που εμφανίζεται στην ταινία, τον οποίο η κυβέρνηση έκρινε προσβλητικό για τα επί μακρόν αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα με την Κίνα, σύμφωνα με το NBC News και το Reuters.

Μία σκηνή που διαδραματίζεται στη Barbie Land δείχνει τη Μάργκοτ Ρόμπι μπροστά από έναν σχεδιασμένο παγκόσμιο χάρτη που έχει μια προς τα πίσω γραμμή σε σχήμα S, κοντά στην περιοχή της Ασίας. Το Βιετνάμ φάνηκε να ερμηνεύει την εικόνα ως μια «γραμμή εννέα παύλων» που απεικονίζει τη μονομερή εδαφική διεκδίκηση της Κίνας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, η κυριαρχία της οποίας αμφισβητείται από πολλές χώρες της περιοχής.

«Δεν χορηγούμε άδεια κυκλοφορίας στην αμερικανική ταινία «Barbie» στο Βιετνάμ επειδή περιέχει την προσβλητική εικόνα της γραμμής των εννέα παύλων», ανέφερε μια βιετναμέζικη κρατική εφημερίδα.

«Ο χάρτης στη Χώρα της Barbie είναι ένα σχέδιο με κραγιόν που θυμίζει παιδί», δήλωσε η Warner Bros στο NBC News. «Τα doodles απεικονίζουν το φανταστικό ταξίδι της Barbie στον πραγματικό κόσμο. Δεν είχε σκοπό να υπονοήσει κάτι».

Η Αλγερία

Η Αλγερία απέσυρε την ταινία «Barbie» από τους κινηματογράφους της για παραβίαση των ηθών, προσχωρώντας σε έναν αυξανόμενο αριθμό αραβικών χωρών που απαγορεύουν την προβολή της παγκόσμια ςεπιτυχίας, σύμφωνα με το France24.

Η Barbie, η οποία έχει ήδη ξεπεράσει τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, κυκλοφόρησε στην Αλγερία στις 19 Ιουλίου πριν οι κινηματογράφοι την αφαιρέσουν από το πρόγραμμά τους την Κυριακή χωρίς περεταίρω εξηγήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα