Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τις οικονομικές προοπτικές, ιδίως όσον αφορά τον πληθωρισμό και επιχειρούν να διαμορφώσουν εικόνα για τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου ήταν μειωμένη κατά πάνω από 8 μονάδες βάσης στο 4,221%. Η απόδοση του χθες έφτασε σε επίπεδα που είχαν παρατηρηθεί για τελευταία φορά τον Οκτώβριο του 2022 . Η απόδοση του 2ετούς μειώθηκε κατά λιγότερες από 5 μονάδες βάσης στο 4,915%.

Αγορά ομολόγων: Η νέα κανονικότητα και η επιστροφή του «κόσμου του 5%

Οι επενδυτές αξιλογούν την κατάσταση της οικονομίας και τις προοπτικές για την αύξηση των επιτοκίων της Fed μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας την Τετάρτη.

Η Federal Reserve αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες αυξήσεις επιτοκίων, καθώς οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους στην πιο πρόσφατη συνάντησή τους σχετικά με τον ρυθμό του πληθωρισμού, σύμφωνα με τα πρακτικά της κεντρικής τράπεζας.

Οι συζητήσεις έδειξαν ότι τα περισσότερα μέλη ανησυχούν ότι ο αγώνας για τον πληθωρισμό δεν έχει ακόμα τελειώσει και θα μπορούσε να απαιτήσει πρόσθετη αυστηρότερη δράση που συνεπάγεται ακόμα περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια 11 φορές στις τελευταίες δώδεκα συνεδριάσεις της, διατηρώντας τα επιτόκια αμετάβλητα μόνο στη συνεδρίαση του Ιουνίου 2023, ενώ απομένουν τρεις συνεδριάσεις φέτος.

Πολλοί επενδυτές ανέμεναν ότι η συνεδρίαση της Fed τον Ιούλιο, κατά την οποία η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, θα σηματοδοτούσε το τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων.

Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία έχουν διαμορφώσει μια κάπως μικτή εικόνα σχετικά με την επίδραση των μέχρι τώρα αυξήσεων των επιτοκίων της Fed, οι οποίες αποσκοπούσαν στην επιβράδυνση της οικονομίας και τη χαλάρωση του πληθωρισμού.

Ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις χαλαρώνουν, άλλοι τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς εργασίας, έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα. Οι φόβοι ότι τα αυξημένα επιτόκια θα παρασύρουν την αμερικανική οικονομία σε ύφεση δεν έχουν επαληθευτεί μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές