Πτωτικά κινούνται οι αμερικανικές μετοχές με τους βασικούς δείκτες της Wall Street να ξεκινούν στο κόκκινο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Πίεση στην αγορά ασκούν οι μετοχές των μεγάλων εταιρειών της Τεχνολογίας καθώς και οι αναπτυξιακές μετοχές, καθώς τα στοιχεία για την ανθεκτική οικονομία των ΗΠΑ υποδαύλισαν τους φόβους ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones  υποχώρησε κατά το άνοιγμα κατά 106,47 μονάδες ή 0,31% στις 34.368,36 μονάδες. Ο S&P 500 άνοιξε χαμηλότερα κατά 25,48 μονάδες ή 0,58%, στις 4.344,88 μονάδες, ενώ ο Nasdaq  υποχώρησε κατά 126,91 μονάδες ή 0,95%, στις 13.190,02 μονάδες με το άνοιγμα της συνεδρίασης.

BofA: Περαιτέρω υποχώρηση κατά 4% για τις αμερικανικές μετοχές

Ο Dow οδεύει να κλείσει τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο, καθώς μέχρι χθες κατέγραφε πτώση της τάξης του 2,29% μέχρι την Πέμπτη. Ο S&P 500 οδεύει προς την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, ένα σερί που έχει να συμβεί από τον Φεβρουάριο. Ο Nasdaq είναι επίσης έτοιμος για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο.

Οι δείκτες Dow Transports και ο Russell 2000 βρίσκονται ο καθένας σε πορεία για τη χειρότερη εβδομάδα τους από τον Μάρτιο.

Συνεχίζεται η περίοδος των εταιρικών αποτελεσμάτων. Η μετοχή της  Applied Materials ενισχύθηκε σχεδόν 3% σε διευρυμένες συναλλαγές, αφού η κατασκευάστρια εταιρεία εξοπλισμού ημιαγωγών ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Η μετοχή της Ross Stores σημείωσε επίσης άνοδο περίπου 5% αφού ξεπέρασε τις προβλέψεις για το δεύτερο τρίμηνο.

Την Πέμπτη, ο Dow έκλεισε κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών για πρώτη φορά από την 1η Ιουνίου – γεγονός που αποτελεί πτωτικό σήμα για τους επενδυτές. Ο  S&P 500
υποχώρησε κατά 0,77% και ο Nasdaq  διολίσθησε κατά 1,17%.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου την Πέμπτη αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2022. Η κίνηση αυτή ήρθε μετά τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ που έδειξαν ότι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας εξακολουθούν να ανησυχούν για τον πληθωρισμό.

«Οι αποδόσεις δεν ανεβαίνουν για τους σωστούς λόγους κατά τη γνώμη μου», δήλωσε ο Guy Adami της Private Advisor Group στην εκπομπή “Fast Money” του CNBC. «Πρόκειται τώρα για μια συρροή γεγονότων που συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Βρισκόμαστε σε επίπεδα που δεν έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό. Αν οι αποδόσεις συνεχίσουν να κινούνται όπως κινούνται, θα υπάρξουν κάποιες επιπτώσεις για τις παγκόσμιες αγορές μετοχών», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street