Μια αστραφτερή χρυσή τουαλέτα μήκους 1,5 μέτρου επιδεικνύεται περίτρανα σε εκθεσιακό χώρο της Σαγκάης — και για μόλις $13.700 η σκυλίτσα σας, ή ο σκύλος σας (για να μην προσβάλουμε το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού) θα μπορούσε να είναι το τυχερό ζώο που θα φύγει από το Pet Fair Asia διαθέτοντάς την.

Η πληθώρα των πολυτελών και εκλεπτυσμένων gadgets που παρουσιάζονται στην έκθεση, τη μεγαλύτερη της περιοχής, είναι απόδειξη της καταναλωτικής δύναμης της διευρυνόμενης τάξης νέων, ιδιοκτητών κατοικίδιων με γνώσεις τεχνολογίας στην Κίνα, σύμφωνα με το AFP.

Από τους συντρόφους ρομπότ έως τα φορητά προϊόντα παρακολούθησης της υγείας που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη, η ευημερία των ζώων είναι μια κερδοφόρα βιομηχανία — και αν όλα τα άλλα αποτύχουν, η κλωνοποίηση ενός αγαπημένου κατοικίδιου είναι επίσης επιλογή στην Κίνα στις μέρες μας.

Η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων στην Κίνα έχει εκτιναχθεί στα ύψη, φτάνοντας σχεδόν τα 100 εκατομμύρια νοικοκυριά το 2022.

Οι αναλυτές απέδωσαν την ανάπτυξη στις νεότερες γενιές, με την Deloitte να λέει ότι «η αλλαγή απόψεων για τη δομή της οικογένειας και η αύξηση του ανύπαντρου πληθυσμού» ήταν ένας μεγάλος λόγος για την έκρηξη.

«Οι νέοι είναι πιο ατομικιστές, δεν θέλουν να θυσιάσουν όλη τους τη ζωή (μεγαλώνοντας παιδιά) όπως η προηγούμενη γενιά, οπότε ελπίζουν ότι μεγαλώνοντας ένα ζώο θα αποκτήσουν αμέσως αυτή την οικειότητα και τη ζεστασιά… χωρίς να ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο και ενέργεια», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια νεαρή γυναίκα με το όνομα Ντουάν που επισκέφτηκε την έκθεση την Πέμπτη.

Και οι ιδιοκτήτες ξοδεύουν πολλά χρήματα για τα τετράποδα μέλη της οικογένειάς τους.

Το φόρεμα για σκύλους αξίας 13.700 δολαρίων — το οποίο συνοδεύεται από ασορτί τιάρα — είναι κεντημένο στο χέρι και σχεδιασμένο για γάμο σκύλων, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του περίεργου οίκου μόδας Σουν Τσάο, προσθέτοντας ότι συνήθως έπαιρναν καμιά δεκαριά παραγγελίες το χρόνο για τέτοια σχέδια.

Η βιομηχανία προβλέπεται να αναπτυχθεί κατά 68% στα 811 δισεκατομμύρια γιουάν (112 δισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2025, σύμφωνα με την έρευνα iiMedia.

Το Pet Fair Asia διαρκεί ένα πενθήμερο, με τους διοργανωτές να λένε ότι η φετινή του κλίμακα είναι άνευ προηγουμένου.

Περιλαμβάνει περισσότερους από 2.000 εκθέτες που πωλούν αντικείμενα τόσο ποικίλα, όπως «άμμο» γάτας από τόφου, σνακ αποξηραμένων δεντροβατράχων και ντόνατς και μακαρόν για σκύλους.

Ανταποκρινόμενες στην έντονη εργασιακή κουλτούρα της περιοχής, οι συσκευές απομακρυσμένης επιτήρησης έχουν μεγάλη προβολή, επιτρέποντας στους πολυάσχολους ιδιοκτήτες να παρακολουθούν τα κατοικίδιά τους από μακριά.

Ένα ρομπότ αξίας 169 δολαρίων μπορεί να ακολουθεί τα ζώα όπου πάνε, να τα ταΐζει, να τα διασκεδάζει με λέιζερ ή να μεταδίδει τη φωνή του ιδιοκτήτη τους. Η επόμενη εκδοχή θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει στην ερμηνεία των κινήσεων του κατοικίδιου και να αντιδρά ανάλογα.

Η τεχνολογία υπόσχεται λύσεις ακόμη και για να ξεπεραστεί ο θάνατος. Στον πάγκο της κινεζικής εταιρείας Sinogene, οι επισκέπτες συνωστίζονταν γύρω από ένα κλουβί με πανομοιότυπα τεριέ με λουριά που έγραφαν “Είμαι ένας σκύλος κλώνος”.

Η εταιρεία είναι μία από τις λίγες στον κόσμο που προσφέρει υπηρεσίες κλωνοποίησης ζώων — επιτρέποντας στα κατοικίδια και τους ιδιοκτήτες τους να είναι “για πάντα μαζί”, όπως αναφέρει το prospectus της. Έως τώρα έχει κλωνοποιήσει περίπου 500 ζώα για Κινέζους πελάτες από τότε που ξεκίνησαν το 2017, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων για τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Η κλωνοποίηση ενός σκύλου κοστίζει από 30.000 έως 60.000 δολάρια, ανάλογα με τη ράτσα του.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της παράστασης απευθυνόταν σε γάτες και σκύλους, υπήρχαν ενδείξεις ότι οι ορέξεις για πιο εξωτικά κατοικίδια έχουν αρχίσει να απογειώνονται.

Σε ένα άλλο περίπτερο, φίδια στριμώχνονταν σε μικρά πλαστικά δοχεία για φαγητό σε πακέτο, και ένα μικρό πλήθος σχηματίστηκε γύρω από ένα κλουβί γεμάτο σουρικάτες.

Εν τω μεταξύ, μια καπιμπάρα αγνόησε επιμελώς τις προβολές των θεατών του σόου καθώς τραγάνιζε το χορταρένιο στρώμα της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή