Οι λιμουζίνες αποτελούν την επιτομή της πολυτέλειας και της μεγαλοπρέπειας, χρησιμεύοντας ως ο βασικός τρόπος μεταφοράς για σημαντικές περιστάσεις, όπως γάμους, χορούς και εταιρικές εκδηλώσεις. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρωτάθλημα λιμουζινών με τόσο υπερβολικές τιμές που μόνο οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου μπορούν να τις αντέξουν οικονομικά. Αυτά τα εξαιρετικά οχήματα, που ανήκουν στην παγκόσμια ελίτ, διαθέτουν τεχνολογία αιχμής και πολυτελείς ανέσεις που επαναπροσδιορίζουν την πολυτέλεια.

Από το εντυπωσιακό Boeing 727 Limo μέχρι τη Rolls-Royce που ανήκει στον Σουλτάνο του Μπρουνέι, αυτές οι λιμουζίνες συμβολίζουν την αποκλειστικότητα αλλά και την απαράμιλλη κατασκευαστική δεξιοτεχνία, και το Hot Cars μας προσφέρει μια κλεφτή ματιά σε αυτό τον χλιδάτο κόσμο.

10 Το Boeing 727 Limo – 1 εκατομμύριο δολάρια

Το Boeing 727 Limo, με τιμή 1 εκατομμύριο δολάρια, ξεχωρίζει ως μια από τις πιο χαρακτηριστικές λιμουζίνες παγκοσμίως. Κατασκευασμένο από τον οραματιστή Φρανκ ΝτεΑντζελο, αυτό το αριστούργημα προέκυψε από μια εκπληκτική επένδυση για τη μετατροπή ενός αεροπλάνου Boeing 727 σε λιμουζίνα. Φτανοντας τα 30 μέτρα σε μήκος, φιλοξενεί άνετα έως και 50 επιβάτες. Η λιμουζίνα διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο μπαρ, πίστα χορού, ακόμη και τζακούζι, καθιστώντας την μια πραγματικά εξαιρετική δημιουργία που δεν ανήκει σε κανέναν άλλον από τον ίδιο τον ΝτεΑντζελο.

9 Mercedes G63 Θωρακισμένη λιμουζίνα – 1,2 εκατομμύρια δολάρια

Η Mercedes G63 Armored Limousine είναι μια από τις πιο ακριβές θωρακισμένες λιμουζίνες στον κόσμο, που δημιουργήθηκε από έναν Καναδό κατασκευαστή τεθωρακισμένων οχημάτων που ονομάζεται INKAS, σύμφωνα με το Hot Cars. Οι σχεδιαστές εξασφάλισαν ότι το όχημα προσέφερε τη μέγιστη προστασία στους επιβάτες του, διατηρώντας παράλληλα μια πολυτελή και άνετη εμπειρία. Η λιμουζίνα έχει αλεξίσφαιρα τζάμια, θωρακισμένη επένδυση και ελαστικά run-flat. Τροφοδοτείται από έναν V8 κινητήρα που αποδίδει 544 ίππους. Αρκετοί άνθρωποι υψηλού προφίλ σε όλο τον κόσμο είναι κάτοχοι της Mercedes G63 Armored Limousine.

8 Maybach 62s Landaulet – 1,35 εκατομμύρια δολάρια

Το Maybach 62s Landaulet, με τιμή 1,35 εκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύει την υπερβολή της σειράς λιμουζινών. Σχεδιασμένο για όσους θέλουν να ταξιδεύουν με απαράμιλλο στυλ και άνεση, αυτό το όχημα διαθέτει αναδιπλούμενη οροφή που επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν τον ήλιο και τον καθαρό αέρα ενώ παραμένουν προστατευμένοι από τα καιρικά στοιχεία. Ο V12 κινητήρας του, που παράγει εντυπωσιακή ισχύ 612 ίππων, ωθεί αυτό το θαύμα της αυτοκίνησης. Το Maybach 62s Landaulet, που ανήκει σε πολλούς εκατομμυριουχους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του DJ Κάλεντ, είναι σημαιοφόρος της εκλεπτυσμένης κομψότητας.

7 Προεδρική λιμουζίνα Cadillac των ΗΠΑ – 1,5 εκατομμύρια δολάρια

Η προεδρική λιμουζίνα Cadillac των ΗΠΑ είναι μια από τις πιο διάσημες λιμουζίνες στον κόσμο. Αυτό το όχημα είναι ο επίσημος τρόπος μεταφοράς για τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Εκτός από τα αμυντικά μέτρα που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία του προέδρου, αυτό το κρατικό αυτοκίνητο έχει επίσης αποθήκες αίματος της ομάδας του προέδρου για ιατρικώς επείγοντα περιστατικά. Το αυτοκίνητο είναι ερμητικά σφραγισμένο έναντι χημικών επιθέσεων και διαθέτει ελαστικά run-flat, συσκευές νυχτερινής όρασης, προστατευτικά καπνού και έγχυση λαδιού ως αμυντικά μέτρα κατά των επιτιθέμενων. Το αυτοκίνητο διαθέτει θωράκιση από αλουμίνιο, κεραμικό και χάλυβα με τοιχώματα πάχους 200χιλ.πάχος οκτώ ιντσών (200 mm), τα παράθυρα έχουν πάχος 130 χιλ. ίντσες (130 mm) κάθε πόρτα μπορεί να ηλεκτρίσει τις λαβές της για να εμποδίσει την είσοδο. Όμως αυτή η λιμουζίνα είναι ιδιοκτησία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

6 Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard – 1,55 εκατομμύρια δολάρια

Η Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard, με τιμή 1,55 εκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύει την κορυφή της πολυτέλειας στη σφαίρα των θωρακισμένων λιμουζινών. Σχεδιασμένη για όσους απαιτούν μέγιστη προστασία χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση, αυτό το όχημα διαθέτει κατασκευή ανθεκτική σε βόμβες. Ο V12 κινητήρας του παράγει μια εντυπωσιακή ισχύ 523 ίππων, προωθώντας αυτό το θαύμα του αυτοκινήτου. Υψηλόβαθμα άτομα όπως αρχηγοί κρατών και κυβερνητικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν κυρίως αυτό το φρούριο οχήματος. Ο πιο γνωστός ιδιοκτήτης είναι ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν.

5 The Midnight Rider – 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Το Midnight Rider ξεχωρίζει ως η πιο εκτεταμένη και βαρύτερη λιμουζίνα που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Αυτό το αριστούργημα, που δημιουργήθηκε από την Πάμελα και τον Μάικλ Ματσάντο, απαιτούσε επένδυση που ξεπερνούσε τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Autoevolution. Η λιμουζίνα διαθέτει τρία ξεχωριστά σαλόνια, ένα πλήρως εξοπλισμένο μπαρ, ακόμη και ένα τζάκι. Επιπλέον, διαθέτει υδραυλικό ανυψωτικό που ανυψώνει το όχημα έως και έξι πόδια, παρέχοντας στους επιβάτες βελτιωμένη θέα στο περιβάλλον τους. Το Midnight Rider είναι προσωπική ιδιοκτησία του ίδιου του Μάικλ Ματσάντο.

4 The American Dream – 4 εκατομμύρια δολάρια

Το American Dream, φιλοτεχνημένο από τον Τζέι Όρμπεργκ για 4 εκατομμύρια δολάρια, είναι μια από τις μεγαλύτερες λιμουζίνες παγκοσμίως, με μήκος 30 μέτρα. Ο Τζέι Όρμπεργκ, γνωστός για τη δουλειά του σε διάσημα αυτοκίνητα που εμφανίζονται σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές όπως το «Ιππότης της ασφάλτου» και «Επιστροφή του Μπάτμαν», δημιούργησε αυτό το θαύμα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η λιμουζίνα διαθέτει πισίνα, ελικοδρόμιο, ακόμη και κρεβάτι king-size, που αποτελεί την επιτομή της υπερβολής. Αυτήν τη στιγμή ανήκει στον Μάικλ Ντέζερ, ιδιοκτήτη του Dezerland Park Car Museum and Tourist Attractions στο Ορλάντο, το American Dream συνεχίζει να γοητεύει με το μεγαλείο του.

3 The Batmobile Limousine – 4,2 εκατομμύρια δολάρια

Εμπνευσμένο από τα σχεδιασμένα Batmobiles του Τζέι Όρμπεργκ για τις ταινίες Batman του Τιμ Μπάρτον, το The Batmobile Limousine είναι μια από τις πιο μοναδικές λιμουζίνες στον κόσμο. Κατασκευασμένη το 2012, η λιμουζίνα διαθέτει κινητήρα V8, πίσω φτερά νυχτερίδας, εκτοξευόμενους τροχούς και εκτοξευτή πυραύλων. Αυτήν τη στιγμή ανήκει σε έναν άγνωστο αγοραστή, η λιμουζίνα Batmobile συνεχίζει να αιχμαλωτίζει με την απαράμιλλη γοητεία της.

2 Rolls Royce Phantom Limousine – 3,8 εκατομμύρια δολάρια

Η Rolls Royce Phantom Limousine, με τιμή 3,8 εκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύει την επιτομή της πολυτέλειας στο βασίλειο των λιμουζινών. Σχεδιασμένο για όσους θέλουν να ταξιδεύουν με απαράμιλλο στυλ και άνεση, αυτό το όχημα διαθέτει αναδιπλούμενη οροφή που επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν τον ήλιο και να απολαμβάνουν τον καθαρό αέρα ενώ παραμένουν προστατευμένοι από τα στοιχεία. Ο V12 κινητήρας του, που παράγει εντυπωσιακή ισχύ 563 ίππων, ωθεί αυτό το θαύμα του αυτοκινήτου. Πολλές διασημότητες του Χόλιγουντ όπως η Κάιλι Τζένερ , η Τζένιφερ Λόπεζ, η Κιμ Καρντάσιαν και ο Τζόν Λένον είναι ή ήταν περήφανοι ιδιοκτήτες της Rolls Royce Phantom Limousine.

1 Rolls-Royce του Σουλτάνου του Μπρουνέι – 14 εκατομμύρια δολάρια

Τέλος, η Rolls Royce του Σουλτάνου του Μπρουνέι, αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων, βασιλεύει ως η πιο ακριβή λιμουζίνα παγκοσμίως. Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι, ένα από τα πλουσιότερα άτομα στον κόσμο με περιουσία 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων και συλλογή 7.000 αυτοκινήτων, παρήγγειλε τη δημιουργία αυτού του εκπληκτικού οχήματος. Σύμφωνα με την Daily Mail, αυτό το όχημα είναι μια τροποποιημένη έκδοση της λιμουζίνας Rolls Royce Silver Spur II του 1990, πλήρως επικαλυμμένη με χρυσό 24 καρατίων και διακοσμημένη με χρυσές πινελιές, ακόμη και τα τάσια είναι χρυσά.

Οι πιο ακριβές λιμουζίνες στον κόσμο αντιπροσωπεύουν κατασκευαστική καινοτομία. Από αεροσκάφη που έχουν μετατραπεί σε αυτοκινούμενα τροχοφόρα, αυτά τα οχήματα ικανοποιούν τις επιθυμίες των πλουσιότερων ατόμων του κόσμου. Η Rolls-Royce των 14 εκατομμυρίων δολαρίων του Σουλτάνου του Μπρουνέι ξεχωρίζει ως η πιο ακριβή λιμουζίνα στον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής