Η πίτσα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα γρήγορα φαγητά παγκοσμίως. Είναι και από τα πλέον διαδεδομένα φαγητά που αποστέλλονται με διανομείς, ειδκά για περιστάσεις όπυ η λεπτή φέτα δεν παρεμβάλλεται μεταξύ των ματιών μας και του ματς στην τηλεόραση, και δεν μας αναγκάζει να κοιτάξουμε κάτω για να συλλάβουμε την επόμενη μπουκιά με το πιρούνι. Υπάρχουν δε άπειρες παραλλαγές για κάθε γούστο, ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι.

Παρόλο που οι άνθρωποι πάντα καταφεύγουν σε μια πίτσα για γρήγορο και νόστιμο φαγητό, κάποια πολυτελή εστιατόρια μπορούν να προσφέρουν πίτσες που κοστίζουν πολύ περισσότερο από τη μέση πίτσα. Πόσο θα ήσασταν διατεθειμένοι να πληρώσετε για μια πίτσα;

Η σύγχρονη εκδοχή της πίτσας εμφανίστηκε στη Νότια Ιταλία. Είναι μια πλακέ πίτα που γίνεται από προζύμι. Υπάρχουν τόσες πολλές παραλλαγές που μπορείτε να γίνετε όσο δημιουργικοί θέλετε όταν φτιάχνετε πίτσα.

Ινδία: Πόσο κοστίζει η φθηνότερη πίτσα στον κόσμο

Εάν σας αρέσει η πίτσα, πιθανόν θα έχετε φάει από λογής-λογής εστιατόρια. Ίσως όμως να μην είσαστε έτοιμοι να δοκιμάσετε τις πίτσες που συγκέντρωσε το Wealthygorila από πηγές όπως το Luxatic and Successory και το TheRichest, πιθανόν γιατί θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για δάνειο πριν κάνετε παραγγελία.

  1. Kobe Beef Steak Pizza – από $66

Ξεκινώντας τη λίστα μας με μια από τις πιο ακριβές πίτσες παγκοσμίως, έχουμε την Kobe Beef Steak Pizza. Αυτή η πίτσα έχει εκτιμώμενη τιμή $66. Το περίεργο είναι ότι μπορείτε να την παραγγείλετε από το παράρτημα Ιαπωνίας γνωστής παγκόσμιας αλυσίδας.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτή την πίτσα, θα δοκιμάσετε ένα από τα καλύτερα μοναδικά υλικά που μπορούσατε να φανταστείτε. Έρχεται με ένα σπάνιο και πολύ τρυφερό βοδινό κρέας Kobe.

Δεν υπάρχει άλλη πίτσα σαν αυτή στον κόσμο. Η τελική τιμή εξαρτάται από τις άλλες γαρνιτούρες που θέλετε να έχετε στην πίτσα σας. Μπορείτε να επιλέξετε πλούσια γαρνιτούρα, όπως τρούφες, αστακό, χαβιάρι και κάποιο σπάνιο τυρί.

Αυτή είναι η 10η πιο ακριβή πίτσα στον κόσμο.

  1. The Magic Gold – $108

Στη συνέχεια, έχουμε την πίτσα Magic Gold για $108.

Ένα εστιατόριο στο Τορόντο του Καναδά, δημιούργησε αυτήν την vegan πίτσα χωρίς γλουτένη, καλυμμένη με φύλλο χρυσού 24 καρατίων. Αυτή η πίτσα ξεχωρίζει γιατί έχει μερικά από τα πιο βιολογικά και υγιεινά συστατικά που μπορείτε να φανταστείτε.

Μπορείτε να φάτε και το φύλλο χρυσού. Αυτές οι πίτσες έχουν το παρατσούκλι “pizzaceuticals” χάρη στον υγιεινό συνδυασμό των συστατικών τους.

  1. Τριπλή πίτσα Mille-Feuille – $140

Στη συνέχεια, έχουμε την Triple Mille-Feuille Pizza. Σερβίρεται από την Domino’s και η ζύμη αποτελείται από τρεις στρώσεις με τυρί ενδιάμεσα. Αν είστε λάτρης του τυριού, αυτή η πίτσα είναι ιδανική για εσάς, μόνο για $140!

Εάν αποφασίσετε να βάλετε όλες τα προσφερόμενα υλικά στην πίτσα σας, θα είναι μάλλον δύσκολο να φάτε. Στην Ιαπωνία, αυτή η πίτσα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πίτσες για να «καταπιεί» κανείς εδώ και πολλά χρόνια.

  1. Gordon Ramsay’s Pizza – $250

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ, ο ζωντανός θρύλος που είναι γνωστός από την εκπομπή Hell’s Kitchen, δημιούργησε την πανάκριβη πίτσα του με εκτιμώμενη τιμή $250. Ήταν γνωστή στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως η πιο ακριβή πίτσα στον κόσμο εδώ και αρκετό καιρό.

Αυτή η πίτσα είναι φανταχτερή, όπως και ο ίδιος ο σεφ. Γεμίζεται με ιταλικό πουρέ κρεμμυδιού, ζυμαρικά λευκής τρούφας, βουβαλίσια μοτσαρέλα, φρέσκα βότανα, μανιτάρια και πανσέτα.

  1. Η C6 – $450

Στην 6η θέση, έχουμε το C6 με αξία $450.

Αυτή είναι μια πίτσα φτιαγμένη για τους λάτρεις των θαλασσινών. Είναι φρέσκια και συνοδεύεται από θαλασσινά κορυφαίας ποιότητας. Αυτός είναι ο λόγος για την υψηλή τιμή της. Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα θαλασσινά μπορεί να είναι λίγο ακριβά.

Η C6 κοστίζει σχεδόν το διπλάσιο από αυτό που χρεώνει ο Ράμσεϊ για την δική του πίτσα. Μερικά από τα καλύτερα υλικά αυτής της πίτσας είναι ο αστακός, ο μπακαλιάρος Αλάσκας, οι γαρίδες, ο καπνιστός σολομός και ένα από τα πιο ακριβά χαβιάρια στον κόσμο.

  1. Πίτσα Nino Bellissima – $1.000

Στη συνέχεια έχουμε την πίτσα Nino Bellissima με εκτιμώμενη τιμή $1.000.

Αυτή η κομψή πίτσα έχει εξαιρετική εμφάνιση και αυτός είναι ο λόγος που το όνομα της είναι “Bellissima”. Η Nino Bellissima Pizza δημιουργήθηκε από τον Τζοβάνι Πατάλα. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την πίτσα στο Upper East Side του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη.

Αν δοκιμάσετε αυτή την πίτσα, θα απολαύσετε τη λεπτή κρούστα της, δύο ουρές αστακού και έξι είδη από το καλύτερο χαβιάρι στον κόσμο.

  1. Pizza Royale 007 – $4.200

Στην 4η θέση, έχουμε την Pizza Royale 007.

Ο δημιουργός πίσω από αυτήν την πίτσα βρίσκεται στο Haggis της Γλασκώβης. Εμπνεύστηκαν αυτή την πίτσα από τον Τζέιμς Μποντ. Έρχεται με μερικά από τα πιο ακριβά συστατικά παγκοσμίως, όπως καπνιστό σολομό μαριναρισμένο σε κονιάκ, μαριναρισμένο αστακό, χαβιάρι, προσούτο και vintage βαλσάμικο ξύδι.

Η πίτσα καλύπτεται από χρυσό 24 καρατίων. Αν φάτε αυτή την πίτσα, μπορείτε να καυχιέστε σε φίλους και γνωστούς ότι είστε και σεις μέλος της οικογένειας 007.

  1. H Miss Verdun – 4.250 $

Η Miss Verdun είναι η τρίτη πιο ακριβή πίτσα στον κόσμο. Μπορείτε να αγοράσετε αυτήν την πίτσα στην πόλη Verdun του Μόντρεαλ, στο Mizzou Pizza με μόνο $4.250!.

Σερβίρεται με χαβιάρι, αστακό και νιφάδες χρυσού 24 καρατίων. Έχει φανταστική γεύση και αυτή η πίτσα θα ήταν η καλύτερη επιλογή αν θέλετε να φάτε μια υγιεινή γευστικότατη πίτσα.

Ένα φανταστικό χαρακτηριστικό αυτής της πίτσας έγκειται στο γεγονός ότι μαζί με το εμβληματικό πιάτο απολαμβάνετε μια πλήρη γαστριμαργική εμπειρία. Έχετε την επιλογή να ζητήσετε έναν προσωπικό σεφ για να έρθει και να ετοιμάσει την πίτσα προσωπικά για εσάς στην κουζίνα σας.

  1. Pizza for Lovers – $8.180

Φτάνοντας στη δεύτερη πιο ακριβή πίτσα, έχουμε την Πίτσα για Εραστές – Pizza for Lovers με τιμή $8.180!

Οι δημιουργοί πίσω από αυτήν την πίτσα είναι η Favitta’s Family Pizzeria στην Henrietta της Νέας Υόρκης. Λόγω της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, κυκλοφόρησαν αυτή την πίτσα, και έχει σχήμα …  καρδιάς.

Εκτός από μια κανονική πίτσα σε σχήμα καρδιάς, συνοδεύεται από ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι και ένα μπουκάλι Dom Perignon. Οι δημιουργοί σκέφτηκαν αυτήν την πίτσα για ζευγάρια, που ίσως ήθελαν να κάνουν πρόταση γάμου στο εστιατόριό τους.

  1. Louis XIII – 12.000 $

Με κόστος $12.000, έχουμε την Louis XIII.

Αυτή είναι η πιο ακριβή πίτσα στον κόσμο! Ο δημιουργός πίσω από αυτήν την πίτσα είναι ο Ρενάτο Βιόλα. Η ζύμη είναι φτιαγμένη από το πιο εκλεπτυσμένο αλεύρι και χρειάζεται 72 ώρες για να προετοιμαστεί.

Όσον αφορά τις γαρνιτούρες, μπορείτε να επιλέξετε τρεις τύπους χαβιαριού όπως το Oscietra Royal Prestige, το Kaspia Oscietra Royal Classic από τις ιρανικές ακτές και το Kaspia Beluga.

Συνοδεύεται από τον καλύτερο αστακό από τη Νορβηγία και επτά είδη τυριών και σερβίρεται με εκλεκτή σαμπάνια.

Αυτή η πίτσα μπορεί να σερβιριστεί και να προετοιμαστεί στο σπίτι σας για να βιώσετε μια γαστρονομική εμπειρία.

Εάν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε αυτήν την πίτσα, μπορείτε να κατευθυνθείτε στο Manoosh του Enmore ή στο Marrickville…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή