Με τις συναλλαγές να παραμένουν υποτονικές και τους πωλητές σε “ανακωχή”, το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται πλησίον των 1.280 μονάδων διευρύνοντας τα κέρδη του. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,32% στις 1.279,99 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 40 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Μετά από ένα υποτονικό ξεκίνημα, το ΧΑ δείχνει να βρίσκει την ανοδική διέξοδο που χρειαζόταν για να καλύψει μέρος του χαμένου εδάφους, φτάνοντας και πάλι στη ζώνη των 1.280 μονάδων. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο Γενικός Δείκτης και 25άρης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης αντέδρασαν μόλις συνάντησαν τις κρίσιμες στηρίξεις στη ζώνη 1.265 και 3.060 μονάδων αντίστοιχα.

Η συνέχεια βέβαια δεν θα είναι εύκολη, ειδικά όσο διανύουμε ακόμη ημέρες θερινής ραστώνης, αφού η επιλεκτικότητα των αγοραστών παραμένει και είναι εμφανής στο ταμπλό. Χρειάζεται ένας ισχυρός καταλύτης, ή μια συσσώρευση ικανής διάρκειας προκειμένου η αγορά να επαναφέρει το ανοδικό βραχυπρόθεσμο σενάριο και να διαφοροποιηθεί από το εύθραυστο διεθνές κλίμα.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους οι ΔΕΗ, Cenergy, Πειραιώς, Alpha Bank, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, Jumbo και Eurobank, ενώ σημαντική είναι και η άνοδος σε ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΕΛΧΑ, Εθνική, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια. Σε θετικά εδάφη και οι Λάμδα, Τιτάν, Μυτιηναίος και Autohellas, ενώ σε αρνητικά οι ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Σαράντης και ΓΕΚ Τέρνα. Στο -2,09% ο Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών