Νέα προσπάθεια να εδραιωθεί η χθεσινή αντίδραση επιχειρείται σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται θετικά με οδηγό τον τεχνολογικό κλάδο και κόντρα στην αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων, η οποία παραδοσιακά πλήττει αρκετά μέρη της οικονομίας.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,5%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει κατά 0,20% στις 7.272 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,60% στις 15.696 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,46% στις 7.231 μονάδες.

Έκπληκτοι αναλυτές

Οι αγορές έχουν εκπλήξει τους αναλυτές με την πορεία τους το τελευταίο διήμερο, καθώς αυτή έρχεται κόντρα στην αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων. “Αν υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος πτώσης των μετοχών τους επόμενους μήνες, θα έλεγα ότι προέρχεται από τις αποδόσεις των ομολόγων σε αυτά τα επίπεδα”, σχολίασε ο Rupert Thompson, επικεφαλής οικονομολόγος της Kingswood Group, στο CNBC.

“Τα μετρητά αποδίδουν τώρα 5% στις ΗΠΑ, τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα αποδίδουν 5% και πλέον, οπότε οι μετοχές για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό έχουν πραγματικά πραγματικό ενδιαφέρον”. Ο Thompson δήλωσε ότι οι κινήσεις των αποδόσεων αντικατοπτρίζουν την πτώση των προσδοκιών για σημαντικές μειώσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ το επόμενο έτος.

Το φυσικό αέριο

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου, καθώς σημείωσαν απότομη άνοδο τη Δευτέρα λόγω της απειλής απεργιακών κινητοποιήσεων στην Αυστραλία, οι οποίες θα μπορούσαν να διακόψουν το 10% των παγκόσμιων ροών υγροποιημένου φυσικού αερίου. Η Meg O’Neill, διευθύνουσα σύμβουλος της Woodside Energy, δήλωσε στο CNBC ότι ο σημερινός τόνος των συζητήσεων σημαίνει ότι είναι “αισιόδοξη” ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί σημαντική απεργία.

Τέλος, οι επενδυτές αναμένουν και τις εκθέσεις PMI μεταποίησης στη ζώνη του ευρώ και τη Γερμανία που θα δημοσιευθούν στις 23 Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές