Μικτές τάσεις επικρατούν στην αγορά αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις μελλοντικές απoφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, ενώ αναμένουν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε ελαφρώς την Τρίτη στο 4,34%. Είχε ανέλθει στο υψηλό 4,35% τη Δευτέρα, κοντά στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν για τελευταία φορά το 2007. Η απόδοση του 2ετούς ενισχύθηκε πάνω από 3 μονάδες βάσης στο 5,02%.

Wall Street: Άνοδος στη σκιά των ομολόγων

Ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ Τόμας Μπάρκιν είπε μιλώντας στο Danville Pittsylvania County Chamber of Commerce ότι η Fed πρέπει να υπερασπιστεί τον στόχο του πληθωρισμού 2% για να διατηρήσει την αξιοπιστία της έναντι του κοινού. «Έχουμε ένα μεγάλο όπλο και αυτό είναι η αξιοπιστία» τόνισε και πρόσθεσε ότι «Δεν υπάρχει τίποτα μαγικό σχετικά με το 2%, εκτός από το ότι όταν το θέτεις ως στόχο, μάλλον θέλεις να τον πετύχεις».

Την Πέμπτη θα ξεκινήσει το ετήσιο συμπόσιο της Fed στο Τζάκσον Χόλε και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στο συμπόσιο καθώς κατά τη διάρκεια του  αναμένεται να κάνουν δηλώσεις οι αξιωματούχοι της Fed, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τζερόμ Πάουελ.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι τα σχόλια των φορέων χάραξης πολιτικής και τα τελευταία στοιχεία θα δώσουν ενδείξεις για το τι να περιμένουν από την οικονομία και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τα επιτόκια.

Πολλοί επενδυτές ήλπιζαν ότι η τελευταία αύξηση των επιτοκίων της Fed στη συνεδρίαση του Ιουλίου θα σηματοδοτούσε το τέλος της εκστρατείας αύξησης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου του 2022.

Ωστόσο, τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου, τα ανάμεικτα μηνύματα από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία έχουν οδηγήσει σε αβεβαιότητα σχετικά με το αν τα επιτόκια θα μπορούσαν να αυξηθούν ακόμη περισσότερο και αν οι μειώσεις των επιτοκίων μπορεί να έρθουν αργότερα από ό,τι αναμενόταν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές