Στη ζώνη των 1.300 μονάδων επανέρχεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, μετά από έξι κλεισίματα κάτω από το ψυχολογικό όριο, συνεχίζοντας την αντίδραση που άρχισε χτες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,34% στις 1.302,44 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Το κλείσιμο κοντά στα χαμηλά διμήνου της Παρασκευής, στις 1.263 μονάδες ενεργοποίησε τις αγοραστικές δυνάμεις που χρειαζόταν το ΧΑ για να εκδηλώσει την αντίδραση που χρειαζόταν, προκειμένου να μην μπει σε τεχνικές περιπέτειες. Και πράγματι, με τους “συνήθεις υπόπτους” του πολύμηνου ράλι να αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο, το ΧΑ έχει καλύψει σημαντικό έδαφος, φλερτάροντας σήμερα με ένα κλείσιμο πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.300 μονάδων.

Μάλιστα σήμερα, η αγορά δείχνει να ανεβάζει και τους συναλλακτικούς της ρυθμούς από νωρίς, δίνοντας το μήνυμα ότι οι αγοραστές δεν θα παραδώσουν εύκολα τα όπλα. Άλλωστε, προβλέπεται ένα άκρως ενδιαφέρον φθινόπωρο και συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι την έναρξή του μειώνονται.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Jumbo, Alpha Bank, Quest, Eurobank, Aegean και Βιοχάλκο ηγούνται της ανόδου, ενώ σημαντικά είναι και τα κέρδη σε Aegean, Λάμδα, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Cenergy, Μυτιληναίος, Πειραιώς, Motor Oil, Ελλάκτωρ και ΟΤΕ. Σε θετικά εδάφη και οι Σαράντης, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Εθνική, Autohellas, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών