O Κινέζος πρωθυπουργός Λι Τσιανγκ υπέγραψε ένα διάταγμα του Κρατικού Συμβουλίου παρουσιάζοντας σειρά από αναθεωρημένους κανονισμούς που ακυρώνουν ή αναπροσαρμόζουν την επιβολή μη ρεαλιστικών προστίμων, προωθούν τη μεταρρύθμιση του πλαισίου λειτουργίας της κυβέρνησης, ενώ βελτιώνουν το νόμιμο περιβάλλον δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχει λάβει το Κρατικό Συμβούλιο, το κινεζικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με άλλα υπουργεία κατέγραψε τις μεταρρυθμίσεις των κανονισμών ώστε να προωθηθεί η δίκαιη, κανονιστική και αυστηρή επιβολή του νόμου, σύμφωνα με τη μεταρρυθμιστική νομοθεσία.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η τροποποίηση 14 διοικητικών κανονισμών και η κατάργηση ενός κανονισμού.

Κίνα: Απειλείται με νέα κρίση ακινήτων

Μεταρρυθμίσεις στην κεφαλαιαγορά για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών

Στο μεταξύ, μια δέσμη φιλικών προς την αγορά μεταρρυθμίσεων ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών της Κίνας, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις επενδύσεις και τις συναλλαγές μετά από μήνες αναιμικής οικονομικής ανάπτυξης που έπληξε τις μετοχές και τα ομόλογα.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, τα μέτρα που η Ρυθμιστική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κίνας (CSRC) δήλωσε ότι σχεδιάστηκαν για «να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην κεφαλαιαγορά», υποδηλώνουν την ανησυχία του Πεκίνου για την οικονομική και χρηματοπιστωτική υγεία της χώρας μετά την αδύναμη ανάκαμψη από τους αυστηρούς περιορισμούς της πανδημίας πέρυσι.

Τα μέτρα

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η CSRC, στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης των ωρών διαπραγμάτευσης για τις αγορές μετοχών και ομολόγων της χώρας. Η Επιτροπή υποσχέθηκε ακόμα να μειώσει τα τέλη συναλλαγών για τους χρηματιστές, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα ενθαρρύνει την επαναγορά μετοχών για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των τιμών των μετοχών.

Τραπεζίτες και αναλυτές που επικαλούνται οι FT δήλωσαν ότι τα μέτρα, τα οποία περιλάμβαναν επίσης αναφορά στο ενδεχόμενο μείωσης των τελών χαρτοσήμου στις συναλλαγές τίτλων, θα βοηθήσουν στην ενίσχυση του κλίματος της αγοράς. Ανώτερος τραπεζίτης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η παράταση του ωραρίου διαπραγμάτευσης θα έχει πραγματικό αντίκτυπο στο κλίμα που επικρατεί στην αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή